HI-VISITAuthentic

Vakantiegeldactie: Fezz Audio en Pylon bij Authentic

Het vakantiegevoel begint te kriebelen. Toch zullen er dit jaar aanzienlijk minder mensen aan de jaarlijkse uittocht naar het zuiden deelnemen. Misschien een goede gelegenheid om eindelijk een goede hifiset aan te schaffen. In deze rubriek geven we diverse hifidealers de kans om een mooie set voor te stellen. Voor deze gelegenheid was ik opnieuw bij Authentic in Brussel, nu voor een set met Fezz Audio en Pylon Audio.

Authentic

Steve Meyns en zijn vrouw Mary-Ann Rijk zijn inmiddels geen onbekenden meer. In hun opmerkelijke hifiwinkel in de Brusselse Lebeaustraat verkopen ze naast hifi ook wijn, kunst en sieraden. Alles staat er in het teken van gezelligheid en kwaliteit. Een aparte maar heerlijke beleving.

Fezz Audio & Pylon

Met een wijntje uit de wijngaard van poplegende Sting bij de hand luister ik naar een setje met een buizenversterker van Fezz Audio en Pylon Audio speakers. Twee Poolse merken die het prima met elkaar kunnen vinden. “Dit is een mooi voorbeeld om aan te tonen dat high end niet altijd onbetaalbaar moet zijn. Dat high end ook mooi kan zijn, dat je niet altijd moet investeren in peperdure kabels en dat je geen techneut moet zijn om een set te installeren”, legt Steve uit.

Fezz Audio

Fezz Audio werd opgericht als onderdeel van Toroidy, fabrikant van transformators voor buizenversterkers. Met die kennis in huis waagden de Polen zich aan het bouwen van buizenversterkers. Met succes. Het assortiment van Fezz is ondertussen uitgegroeid tot een negental buizenversterkers, phono amps en een headphone amp. Alle Fezz buizenversterkers zijn uitgerust met een automatische bias-module wat het vervangen van buizen aanzienlijk vergemakkelijkt. Zelfs een Bluetooth-module behoort tot de mogelijkheden.

Fezz Titania

Het is duidelijk dat ze in Oost-Europa nog altijd weten hoe degelijke buizenversterkers gebouwd worden. Qua looks kan het haast niet klassieker, hoewel Fezz door gebruik te maken van vrolijke kleuren er toch in slaagt om een vleugje frivoliteit toe te voegen. Dat maakt een Fezz versterker tot een eye catcher in elk interieur. De Titania is met 2 x 45W een krachtige en dynamische push-pull buizenversterker met een opmerkelijk neutrale toon. Met zijn 3 RCA-ingangen is de Titania een puur analoge versterker. De 4 zacht gloeiende KT88-buizen en de 2 ECC83-buizen die een enorme warmte produceren, kunnen beschermd worden met een optionele kooi. Eveneens optioneel zijn de afstandsbediening en een pre-input.

Pylon Audio

De filosofie van Pylon Audio is gebaseerd op slechts drie woorden: geluid, oren en precisie. Op basis van deze filosofie bouwt Pylon haar speakers. Niet enkel voor zichzelf maar ook voor andere merken. De bouw- en afwerkingskwaliteit van Pylon speakers staat op hoog niveau. Alle behuizingen worden in eigen huis ontworpen en gebouwd. En omdat Pylon ook eigenaar is van een spuiterij kunnen alle modellen in elke mogelijke RAL-kleur gespoten worden.

De Jasper 25

De Jasper 25 is het topmodel van Pylon Audio. Een fraaie speaker met een elegante behuizing die gekenmerkt wordt door een gebogen frontlijn. Niet alleen omwille van de esthetiek maar ook om de vorming van staande golven in de behuizing te verminderen en om de drivers perfect uit te lijnen. Die drivers komen overigens uit de Revelator series van het vermaarde Deense Scan Speak: 2 woofers en 1 tweeter. Met een maximum van 250W bij 4 Ohm kan de Jasper 25 een behoorlijk vermogen aan en een redelijk grote ruimte vullen met muziek.

‘De Fezz Titania en de Pylon Jasper 25 vormen een schitterend stel, made in Europe’

Luisteren

De Fezz Titania buizenversterker en de Pylon Jasper 25 speakers klinken erg muzikaal. Ze creëren een realistische weergave, een breed podium en een grote ruimtelijkheid, zelfs in de moeilijke omgeving van de winkelruimte. De detaillering is verfijnd. Als bron gebruikten we een verrassende Innuos ZENmini MK3 music server. Maar als we voor de aardigheid een Linn LP12 als bron inzetten, wordt het helemaal een feest. Dan wordt duidelijk dat een buizenversterker in combinatie met een platendraaier nog altijd voor een toegevoegde waarde zorgt.

Toegegeven, de Linn LP12 is uiteraard een van de beste platendraaiers ter wereld, maar de Fezz Titania en de Pylon Jasper 25 weten dat fijntjes in de verf te zetten. Hoe dan ook, de Fezz Titania en de Pylon Jasper 25 vormen een schitterend stel, made in Europe. De Fezz Titania kost 2.150 euro, een setje Pylon Jasper 25 kost 4.999 euro.

Zomerpromo Fezz Audio Titania

Aanvullend op bovenstaande biedt Fezz Audio een zomerpromo rond de zwarte uitvoering van de Titania. "De Fezz Audio Titania biedt al uitzondelijk veel kwaliteit voor zijn geld, maar is nu tijdelijk nóg aantrekkelijker. Tot eind augustus is deze versterker compleet met alle opties – afstandsbediening, buizenkooi, bluetooth module en HT-input – te bestellen voor € 2250."

"Standaard kost de Titania zonder deze opties € 2150, dus voor een geringe meerprijs van € 100 bent u bezitter van deze rijkelijk uitgeruste en krachtvolle versterker; de prijs inclusief alle opties is normaliter €2650 en daarmee een voordeel van € 400. De actie geldt tot 31 augustus en is uitsluitend voor de Titania in zwarte uitvoering, te bestellen via de Fezz Audio dealer."

Tot slot

Als je in Brussel van de Zavel naar de Grote Markt wandelt, zoals alle Brusselaars en toeristen dat doen, kom je langs de winkel van Authentic. Steve en Mary-Ann zullen je met plezier uitnodigen om binnen te komen. Doe het en ervaar de authentieke beleving. 

Kijk voor meer informatie op de website: authenticbytagomago.com.

En zie hier ons volledige overzicht van zomerse dealervisits


EDITORS' CHOICE