Fabrieksbezoek In-akustik: referentiekabels uit Duitsland, en nog veel meer!

Gepubliceerd op 22 december 2022
Geschreven door: René van Es

Fabrieksbezoek in-akustik_12Het bezoeken van een fabriek is één van de leukste premiums van elke journalist, omdat het inzicht geeft in het proces achter het product. Een voorgesteld bezoek aan In-akustik in het Zuid-Duitse Ballrechten-Dottingen op uitnodiging van de Nederlandse importeur Livet Audio werd daarom met beide handen aangenomen. Het is een eindje rijden, en 100 procent elektrisch waardoor pauzes nodig zijn, maar het inzicht in de fabricagetechniek en de open gesprekken maken het bezoek meer dan de moeite waard.
lees verder>>

HiVisit Wifimedia Experience Center: beleving centraal

Gepubliceerd op 20 december 2022
Geschreven door: Jamie Biesemans

HiVisit Wifimedia 2022_1Met een naam als Experience Center kun je al vermoeden dat Wifimedia niet een gemiddelde AV-speciaalzaak is. Integendeel, het gaat hier om een uniek winkelconcept waar het ontdekken en ervaren centraal staat. Van wat juist? Beter beeld, muziekoplossingen, geluid bij de tv, head-fi en zelfs ook smarthome.
lees verder>>

Mark Levinson ML-50 eindversterkers: een statement van een jarige

Gepubliceerd op 5 december 2022
Geschreven door: René van Es

Mark Levinson ML-50 bij Reference Sounds_7

Mark Levinson is ongetwijfeld een van de meest klinkende namen in de audio-industrie. Het merk heeft in hoge mate bijgedragen aan het ontstaan van high end audio vanaf het begin van de jaren '70. Met de overdracht van naam en rechten aan de Harman Group kreeg het merk recenter een nieuwe impuls en bleef het recht overeind in woelige tijden, zodat dit jaar het 50-jarig bestaan van het bedrijf kan worden gevierd. Wij waren erbij, maar dan bij Reference Sounds in Almere, voor de introductie van de ML50 mono-eindversterker.

lees verder>>

SoundPrism op de Masters Expo

Gepubliceerd op 23 november 2022
Geschreven door: Ruud Jonker

SoundPrism Masters Expo _9

SoundPrism, inmiddels bekend als fabrikant van actieve luidsprekersystemen, slaat de vleugels steeds verder uit. De actieve systemen zijn door de klant vrijwel volledig configureerbaar in vorm, kleur, materialen, drivers, subwoofers en aansturing. Geen wonder dat Etienne, eigenaar van het bedrijf, de succesvolle stap heeft genomen naar de custom install wereld, waar maatwerk systemen een plaats vinden in appartementen, villa's, conferentie-locaties, hotels, boardrooms en jachten. Tijd om dus aanwezig te zijn bij Nederlands grootste netwerkevent in de vorm van de Masters Expo, alwaar SoundPrism exposeert.

lees verder>>

Review Opera luidsprekers bij AudioTempel: Italiaanse zon breekt door in Zwolle

Gepubliceerd op 30 augustus 2022
Geschreven door: René van Es

Opera bij Audio Tempel Het kan nauwelijks toeval zijn geweest dat Italiaanse luidsprekers werden beluisterd in één van de warmste periodes die Nederland gekend heeft. In een zonovergoten Zwolle is een bezoek gebracht aan AudioTempel, gelegen aan de Sassenstraat 25, om een dag lang in de luisterruimte te kunnen en mogen spelen met Opera luidsprekers. Opera luidsprekers worden al jarenlang geïmporteerd door Analogue Audio Products en in samenwerking met AudioTempel is een viertal Opera modellen geselecteerd voor de luistersessie van vandaag. Een vijfde model gaat mee naar huis om uitgebreid aan te tand te worden gevoeld.
lees verder>>

Op bezoek bij AudioQuest: er is meer tussen fase en aarde

Gepubliceerd op 26 juli 2022
Geschreven door: René van Es

AudioQuest HiVisit_18Het jaar 2022 is een jubileumjaar voor AudioQuest, soort van. De Amerikaanse audiokabelfabrikant en -grootmacht heeft namelijk sinds 2007 en onder de naam The Quest Group ook een Europees hoofdkwartier, en wel in het Brabantse Roosendaal. We gingen er -bepaald niet voor de eerste keer in die 15 jaar- weer eens op bezoek.
lees verder>>

JBL On Tour: Amerikaanse luidsprekers bij Tune Inn

Gepubliceerd op 23 juni 2022
Geschreven door: Rob Nijman

JBL bij Tune Inn_2JBL vierde in het voorbije jaar de 75ste verjaardag. We zijn daarmee misschien een jaartje later, maar de festiviteiten zijn er niet minder om. We gingen op bezoek bij Reference Sounds om samen met Michael Huigen kort terug te blikken op de geschiedenis van het Amerikaanse merk, als aftrap van een complete serie JBL On Tour. Je vindt de reviews en artikelen die daarop volgden inmiddels op de JBL-pagina en zijn ook gestart met onze dealervisits. Vandaag gingen we in gesprek met Tibor Mazurel van Tune Inn in Alkmaar, over zijn ervaringen met JBL.
lees verder>>

Kan een speaker helemaal onzichtbaar zijn?

Gepubliceerd op 30 mei 2022
Geschreven door: Jamie Biesemans

JBL inbouwluidsprekers

We bekijken vaak losse luidsprekers die heel aanwezig zijn in de woonkamer. Maar wat als je wel van muziek wil genieten maar echt geen ruimte kan (of wil) opofferen aan grote speakerbehuizingen? Inbouw? Ja, dat is zeker een optie. Maar wist je dat er bij JBL luidsprekers bestaan die helemaal onzichtbaar zijn? Stucwerk en muurverf erover - en toch maken ze muziek. Behang? Kan ook. We namen een kijkje bij distributeur Reference Sounds om te ontdekken hoe dat mogelijk is.

lees verder>>

 Volgende >> 
 

EDITORS' CHOICE