Artikelen van Bert DekkerDaluso - what's in it for me?

Gepubliceerd op 26 oktober 2010
Auteur: Bert Dekker
Daluso - Visit - 261010`Muziek is emotie!` Wie kent deze kreet niet? In ongeveer iedere advertentie over de betere audio lees je dezelfde woorden in telkens andere samenstellingen. “Emotie” is absoluut een kernwoord in de audiowereld. Het beleven van emotie heeft echter niet per definitie met muziek te maken. Emotie kan ook ontstaan door het ervaren van geuren, beelden of andere zintuiglijke prikkels. Pas als de ontvanger aan de zintuiglijke informatie veel persoonlijke betekenis toekent, zal dit emoties oproepen. De overdracht van muzikale informatie is dus niet geslaagd als deze geen “emoties” teweegbrengt. 
lees verder>>

Op bezoek bij: Jeroen van Dillen

Gepubliceerd op 3 augustus 2010
Auteur: Bert Dekker
Jeroen van Dillen (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (cMuziek speelt voor veel mensen een grote rol in hun leven. Voor sommigen is dat niet genoeg, zij genieten pas echt van muziek als de weergave ook op een hoog peil staat. We maken kennis met Jeroen van Dillen, muziekliefhebber pur sang én trotse bezitter van een hoogwaardige audioset, waar hij terecht trots op is.
lees verder>>

De Eerste Kamer

Gepubliceerd op 31 maart 2010
Auteur: Bert Dekker
Eerste Kamer voorpagina (c) Xingo (c) XingoWie al langer in de branche meedraait weet dat de tumultueuze audiowereld altijd wel een aantal constanten kent waar je je als audiojournalist graag tot wendt. Een van die vaste bakens in de branche is “De Eerste Kamer” dat al jaren een goede naam heeft in - maar inmiddels ook ver buiten – Bergen op Zoom. Geen moment van twijfel dus toen de hoofdredacteur mij verzocht deze zaak van een bezoek te voorzien en mijn ervaringen met u te delen.
lees verder>>

PS Audio Quintet Power center

Gepubliceerd op 18 juni 2009
Auteur: Bert Dekker
PS Audio QuintetGoede stroom vormt een belangrijke basis voor een uitgebalanceerde muziekweergave. Als het fout gaat met de stroomvoorziening in de set zal immers de hele keten hieronder te lijden hebben.
lees verder>>

HiVisit Chattelin Audio Systems

Gepubliceerd op 9 april 2009
Auteur: Bert Dekker
Chattelin Audio Systems (c) XingoHet is alweer een tijd geleden dat ik zo “begeisterd” raakte over muziekbeleving. Zeker, in de voorbije maanden heb ik diverse interessante ontmoetingen gehad met grote liefhebbers van muziek en de betere audio. Tijdens recente luisterbezoeken heb ik enthousiaste mensen leren kennen en van uitstekende muziekweergave kunnen genieten. Het bezoek aan Chattelin in Den Haag heeft er echter voor gezorgd dat ik mijn referentiekader naar boven heb moeten bijstellen, zowel op het vlak van muzikale inzichten als ook op het vlak van muziekweergave.
lees verder>>

Luisterbezoek Roger

Gepubliceerd op 12 februari 2009
Auteur: Bert Dekker
Luisterbezoek Roger (c) XingoEen hoog niveau werkelijkheidsweergave wordt pas gehaald als aan ook de schijnbaar triviale details de juiste aandacht is besteed. Alles aan de set en in de onmiddellijke omgeving van de set moet zogezegd kloppen. Het beste uit een set halen is daarbij net een beetje als bergbeklimmen: de laatste meters naar de top vergen een ander en steviger soort inspanning dan de eerste kilometers aan de voet van de berg. Slechts echte doorzetters met kennis van zaken én met goede oren slagen er in de vlag op de top te zetten oftewel: zij kunnen zich prijzen met een muziekweergave van het hoogste niveau.
lees verder>>

Hi-Visit Audio TV Centrum Eindhoven

Gepubliceerd op 6 november 2008
Auteur: Bert Dekker
Audio TV Centrum EindhovenEr zijn van die momenten dat ik meen te weten hoe de AV wereld in elkaar steekt. Maar net als ik me bewust wordt van die gedachte komt er weer zo een moment waarop ik me realiseer dat dat besef maar weer snel eens moet worden bijgesteld.
lees verder>>

Luisterbezoek Ton van der Mark

Gepubliceerd op 18 september 2008
Auteur: Bert Dekker
Ton van der MarkDat liefhebbers van muziek en de betere audio, met goede oren en een behoorlijke dosis technische kennis én ervaring in staat zijn zélf een uitstekend klinkende Hifi-installatie te ontwerpen bewijst mijn gastheer van vandaag.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE