(Gesponsord artikel)HI-VISITDe Eerste Kamer

De Eerste Kamer

Bert Dekker | 31 maart 2010

Wie al langer in de branche meedraait weet dat de tumultueuze audiowereld altijd wel een aantal constanten kent waar je je als audiojournalist graag tot wendt. Een van die vaste bakens in de branche is “De Eerste Kamer” dat al jaren een goede naam heeft in - maar inmiddels ook ver buiten – Bergen op Zoom. Geen moment van twijfel dus toen de hoofdredacteur mij verzocht deze zaak van een bezoek te voorzien en mijn ervaringen met u te delen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Hifi.nl deze markante zaak bezoekt: reeds in 2002 bracht mijn collega René Smit een bezoek aan De Eerste Kamer. Daar de winkel sinds kort is gehuisvest in een ander pand vond men dat na 8 jaar weer het moment aangebroken was om iets te laten horen van deze bijzondere zaak.

De Eerste Kamer
(Foto: Paul Vermeulen)

Een eerste indruk kun je niet in twee keer maken” moet de eigenaar Frank Hoekstra hebben gedacht bij het aankleden en het inrichten van zijn zaak. Mijn eerste kennismaking met “De eerste kamer” was in ieder geval bijzonder geslaagd. Deze is sinds kort te vinden in één van de mooiste winkelstraten van Bergen op Zoom, in een zijstraat van de grote Markt (wat een juweel). Wie langs de zaak loopt kan hem eigenlijk niet missen: het oog wordt getrokken door de uiterst fraai aangeklede etalage. Daarbij valt de aandacht bij nadere beschouwing niet eens op de etalage zelf, het is het interieur en de uitstraling van de binnenkant zelf die uitnodigt om naar binnen te komen.

EDITORS' CHOICE