ARTIKEL

CES Audionieuws - deel 9

Bryston zal op de CES een prototype tonen van hun nieuwe SP3 surround processor met HDMI. He toestel zal niet gedemonstreerd worden.

Volgens James Tanner, Sales Vice President van Bryston, is het op dit moment alleen de bedoeling om aan dealers te laten zien welke kant het bedrijf opgaat met de SP3.Volgens recente gegevens beschikt de SP3 over twee paar gebalanceerde stereo ingangen, een set 7.1 gebalanceerde outputs, een set 7.1 single-ended outputs, zes paar single-ended analoge inputs, en een set 7.1 single ended bypass inputs. Veder twee RS-232 inputs, en inputs voor ethernet, infrarood, microfoon en stereo-hoofdtelefoon. Ook zal een optische digitale output niet ontbreken.

Thiel

Thiel zal haar nieuwe Universal SmartSub demonstreren. Deze opvolger van de SmartSub SS1 gaat net als zijn voorganger tot 10 Hz. In het laag, heeft een 500 Watt analoge versterker (!) aan boord, en een 10-inch aluminium woofer met een maximale uitslag van maar liefst 3,8 centimeter.

Nieuw voor dit model is Thiel`s eigen, gepatenteerde Thermal Compression Compensation Circuitry, en een schakelaar om het niveau te corrigeren wanneer meerdere  Universal SmartSub`s in combinatie met Thiels aktieve filter PX05 worden gebruikt wanneer meer outputcapaciteit nodig is.

Prijs en introductiedatum voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend.


Definitive Technology

Definitive Technology zal op de CES 2010 drie nieuwe luidsprekers introduceren, een on-wall model, en twee in-wall modellen.

Het on-wall model Mythos XTR®-50 is een ultradunne (minder dan 4 centimeter diep) on-wall, on-shelf luidspreker die volgens de fabrikant een eerder niet voor mogelijk gehouden prestatie neerzet voor zulke ondiepe luidsprekers.

De andere luidsprekers zijn twee nieuwe modellen in de eerder geïntroduceerde Disappearing In-wall serie.

Mythos XTR®Het geheim van de goede prestaties is volgens Definitive Technology`s de gebruikte XTDD driver, waarvoor patent is aangevraagd. Door middel van state-of-the-art computer modeling kon de behuizing enorm worden verkleind. Voor voldoende geluidsdruk zijn er in elke behuizing ook nog vier passieve basradiators aangebracht. De volledig uit aluminium vervaardigde tweeter is dezelfde als ook wordt gebruikt in de state-of-the-art Mythos ST SuperTower.

De behuizing van de Mythos XTR is gemaakt van handgepolijst geëxtrudeerd vliegtuig-aluminium en meer slechts 68.6cm x 15.3cm x 3.8cm, waardoor de luidspreker zich perfect laat combineren met 46″ - 55″ TVs.

Disappearing™ In-WallDe DI 5.5LCR en DI 6.5LCR stereo/front luidsprekers werden speciaal ontworpen om de kwaliteit van de vrijstaande luidsprekers van Definitive Technology te combineren met het gemak van volledig in de muur te bouwen weergevers. Door de speciale grilles met microperforaties zijn deze luidsprekers bijna onzichtbaar in te bouwen.

De  DI 5.5LCR heeft  5¼ inch drivers die zich volgens de fabrikant kunnen meten met 6½ drivers van andere fabrikanten, terwijl de  6½ inch DI 6.5LCR modellen met 8 inch drivers naar de kroon steekt.

De inbouwmaten bedragen 36,5 x 16,5 centimeter.

Prijzen voor de Europese markt zullen waarschijnlijk vlak na de CES bekend worden.


EDITORS' CHOICE