ARTIKEL

CES Audionieuws - deel 2

dCS
dCS (More Music) introduceert op de CES haar nieuwe Debussy D/A converter, die onder meer voorzien is van een gepatenteerde a-synchrone USB ingang voor aansluiting op een computer.

Naast deze USB ingang ontbreken de traditionele S/PDIF en professionele AES/EBU digitale ingangen niet. De printplaat en de ringdac zijn afgeleid van de dCS Paganini. De Debussy is voorzien van ongebalanceerde rca-outputs en gebalanceerde XLR`s, die respectievelijk 2V en 6V spanning afgeven.

NAD
NAD (AND Benelux) toont op de CES haar nieuwe T557 Blu-ray speler, die voorzien is van BD-live. Naast een beeldresolutie van 1080p (vanzelfsprekend) heeft de T557 een zeer snelle opstarttijd en HD multichannel audiouitgangen voor Dolby TruHD en DTS MA 7.1.

Wat de T557 echt bijzonder maakt is dat hij kan worden ingezet als netwerkspeler, omdat hij via een thuisnetwerk audio en beeld kan streamen. Alle beeldformaten worden ge-upscaled tot 1080p, behalve composite, dat tot 1080i wordt opgewaardeerd.

Einstein
Einstein (Joenit) laat op de CES haar nieuwe ge\íntegreerde versterker zien. The Tube Mk II heet deze geweldenaar, die volledig gebalanceerd is opgebouwd. Het bijzondere aan deze versterker is het enorme aantal buizen dat wordt ingezet. Er zitten maar liefst 18 6922/E88cc buizen in, die op een heel aparte manier geschakeld zijn.

Van de 18 buizen zijn er steeds maar tien actief, waarvan 8 voor vermogen, en twee voor de gekozen bron. Wordt naar een andere bron overgeschakeld, dan gaan deze laatste twee buizen uit, en starten twee andere buizen op voor de nieuwe bron. Scheelt aanzienlijk in de levensduur van de buizen.


EDITORS' CHOICE