ARTIKEL

CES Audionieuws - deel 6

Soundsmith
Soundsmith (Music2) brengt de enige echte revolutionaire noviteit van de CES met hun Strain Gauge element met bijbehorende voorversterker SG200.

De Strain Gauge werkt op een totaal andere manier dan alle huidige soorten elementen (MM, MC en MI). De `motor` van het element, die de trillingen die uit de plaatgroef worden opgepikt omzet naar piepleine stroompjes, is bij de Strain Gauge vrijwel massaloos, waardoor een ongekende snelheid en zuiverheid wordt bereikt. De naald is door de gebruiker zelf te vervangen, is zelfstellend en verhoudingsgewijs zeer goedkoop.

Ook is geen aktieve RIAA correctie nodig. Mensen die het element inmiddels hebben beluisterd spreken van een verbluffende sprong voorwaarts in geluidskwaliteit. Binnenkort zal op HiFi.nl een test verschijnen.

Magnepan
Magnepan (Audionord Europe) demonstreert op de CES haar nieuwe MG-17, hun eerste model met Quasi-Ribbon technologie. Hiermee wordt afgestapt van het gebruik van magnetostatische panelen voor het midden- en laagbereik van deze paneelluidsprekers.

De nieuwe Quasi-ribbon supertweeter in de MG-17 heeft volgens de fabrikant een veel bredere afstraling, waardoor het sweet-spot effect veel kleiner wordt. Ook cosmetisch is de MG-17 een duidelijke stijlbreuk van het vrij conservatieve design dat Magnepan tot nu toe  kenmerkte, met zijn smalle aluminium lijst rondom het hele paneel.

Parasound
Parasound (Actual Acoustics) introduceert haar nieuwe Halo JC3 phonotrap. Dit ontwerp van de legendarische John Curl is een forse verschijning met zijn hoogte van 2 eenheden en normale apparaatbreedte.

De kast is zwaar gebouwd en drievoudig afgeschermd. De opbouw is volledig dubbel-mono, en er zijn naast ongebalanceerde RCA uitgangen ook gebalanceerde XLR aansluitingen aanwezig. De impedantie van de input is vanwege de strikte mono-opbouw per kanaal in te stellen. Er kan worden gekozen voor MM, een realistische MC 100 Ohm en MC 47kOhm. Die laatste waarde suggereert dat er een aparte aansluiting is voor bepaalde high-output MC elementen.
(foto: Slashgear)


EDITORS' CHOICE