ARTIKEL

CES Audionieuws - deel 8

Het is een hele mond vol, maar met de ATH-ANC25 QuietPoint® Noise-Cancelling On-Ear  hoofdtelefoon doorbreekt Audio Technica wel de ondergrens voor actieve onderdrukking van omgevingsgeluid voor hoofdtelefoons.

De ATH-ANC25 onderdrukt volgens de fabrikant meer dan 80% van het omgevingsgeluid, geeft een uitstekende geluidskwaliteit, draagt comfortabel, en omdat hij opvouwbaar is kan hij eenvoudig worden meegenomen.De ATH-ANC25 functioneert ook als `gewone` hoofdtelefoon wanneer de batterij voor het noise-cancelling circuit leeg is. Meegeleverd worden een opbergtas, en los snoer met ingebouwde volumeregeling, een AAA batterij en een zogenaamde Airline-Adapter, die er voor zorgt dat de omroepberichten over de intercom in het vliegtuig (die ook worden weergegeven over de hoofdtelefoonaansluitingen) op een bij de muziek passend niveau klinken in plaats van hartverzakkend luid.

De prijs in de VS ligt net onder de 100 dollar. Wat de ATH-ANC25 in Nederland gaat kosten en wanneer hij leverbaar zal zijn is nog niet bekend.


Meridian

Hierbij een korte samenvatting van de beursnieuwtjes van Meridian.

Sooloos krijgt nieuwe userinterface

De nieuwe Sooloos 2.1 softwareversie is natuurlijk gratis en voor Sooloos gebruikers met één klik te installeren op de Control10. Het geeft nieuwe mogelijkheden zoals….

Sooloos 2.1 Internetradio
Innternetradio komt erbij en met een gebruiksgemak en klankkwaliteit zoals u die van Sooloos gewend bent.

Sooloos 2.1 Party Mode
Zone Link Synchronisatie geeft u de gelegenheid in alle zones gelijktijdig dezelfde muziek te spelen zonder tijdverschil, ook wel Party Mode genaamd.Sooloos 2.1 Ensemble
Voor de Ensemble betekent deze softwareversie dat vroegere beperkingen, zoals opslaguitbreiding, zijn opgeheven. U kunt nu aan de Ensemble meerdere Ensemble’s of Twinstore’s koppelen. U kunt dus de opslagcapaciteit uitbreiden, nog meer zones toevoegen en de data beveiliging verbeteren.

Sooloos 2.1 en Crestron
Een nieuwe Creston module zorgt er voor dat navigeren door grote collecties aanmerkelijk sneller gaat. Distributie, ondersteuning en voorlichting loopt via Creston.

Sooloos iPhone applicatie
De “dedicated” iPhone applicatie voor Sooloos is beschikbaar via de Apple Store. Deze nieuwe iPhone applicatie vervangt de huidige Sooloos web- georiënteerde iPhone control waardoor gemak, snelheid en betrouwbaarheid verbeterd zijn en ziet er heel “slick” uit.

Rhapsody muziekbibliotheek
Meridian Sooloos maakt het mogelijk om te genieten van de enorme muziekcollectie van het Amerikaanse Rhapsody.com. Alle Sooloos functies (focus, Swim, Browse, etc) werken ook binnen deze collectie, zoals u gewend bent. U ervaart dit alsof de via Rhapsody gestreamde muziek op de eigen harde schijf staat. Rhapsody is op dit moment officieel alleen in de USA beschikbaar.

ID40 Sooloos zone kaart voor 800 series
De ID40 kaart is een digitale (IP)verbinding tussen Sooloos en Meridian. Deze kaart verzorgt kwalitatief hoogwaardige upsampling naar 88.2/96kHz. Deze kaart wordt standaard geleverd in de nieuwe 808.3 en is optioneel beschikbaar voor 861V6.

808.3 CD speler/voorversterker
De nieuwste versie van de Meridian Signature Reference CD Player beschikt nu over 1 ingang en twee uitgangen voor High-res SpeakerLink aansluitingen, een voorversterker functie en een slot voor de ID40 Sooloos kaart. Met deze kaart gedraagt de 808.3 zich als een high-end Sooloos zone, mits aangesloten in hetxzelfde netwerk. Het CD-Rom loopwerk is speciaal voor deze machine herontwikkeld en presteert vele malen beter dan het vorige loopwerk. De 808.3 is voorzien van Meridian’s nieuwe “Apodising up-sampling” filter techniek.
861 V6 Dig Surround Controller
Deze nieuwe versie van ons topmodel beschikt over SpeakerLink in- en uitgangen waarmee 8 kanaals HD audio kan worden geprocessed vanaf bijvoorbeeld Blue-Ray. Met de nieuwe ID40 Sooloos kaart kan de V6 versie de Sooloos bitstream upsamplen en ontstaat een perfecte high-end digitale verbinding tussen Sooloos en Meridian.

G61R en G68 met SpeakerLink
De nieuwe G61R en G68 modellen worden voorzien van SpeakerLink uitgangen voor acht kanalen. Zo passen ze perfect op de nieuwe DSP luidsprekers. De processor draait op 150MHz en heeft een kracht van 900 MIPS (Miljoen Instructies Per Seconde). Alle processen hebben een nauwkeurigheid van 48 bit. De Room Correctie software kan maximaal 60 filters definiëren. Uitbreiding met een HD621 geeft de mogelijkheid om 6 HDMI bronnen aan te sluiten.

AC12
De AC12 verbindt de nieuwste Meridian processoren voorzien van SpeakerLink uitgangen met de oudere DSP luidsprekers die nog met Cinch en DIN waren voorzien. Deze compacte eenheid is voorzien van RS232, S/PDIF, DIN en BNC Meridian Comms en SpeakerLink aansluitingen.


Keith Monks

Na wat door de fabrikant zelf omschreven wordt als een `short break` keert het legendarische merk van platenwasmachines na 27 jaar eindelijk terug op de CES.

De firma wordt tegenwoordig geleid door Jonathan Monks, zoon van de beroemde Keith. Hij is de afgelopen jaren bezig geweest het met verfijnen van de ontwerpen en het productieproces van de platenwassers.De terugkeer naar de CES is niet helemaal toevallig, dit jaar viert het merk haar veertigjarig bestaan. Een feit dat onder meer gevierd wordt met de introductie van het jubileummodel Ruby, die op de CES zal worden gelanceerd.


EDITORS' CHOICE