ARTIKEL

CES Audionieuws - deel 3

Thiel
Thiel (Audiac) staat tijdens de CES uitgebreid stil bij het overlijden van Jim Thiel (62) op 18 september 2009. Jim Thiel wordt beschouwd als een van de `Founding Fathers` van de Amerikaanse high-end, die ooit in zijn garage begon met het bouwen van een paar luidsprekers omdat hij vond dat hij het beter kon dan wat er op dat moment op de markt was.

Het resultaat is een bloeiend bedrijf dat over de hele wereld hoogwaardige luidsprekers verkoopt. Met Jim Thiel heeft een markant persoon het tijdige voor het eeuwige verwisseld.

KR Audio Electronics
KR Audio Electronics (Musical Reality) onthult op de CES hun nieuwe Kronzilla DXL dual monoblok versterkers, die gebruik maken van een paar TI610 buizen in push-pull om maar liefst 140 Watt per kanaal te produceren.

De nieuwe geïntegreerde SDi 35 stereo versteker levert 35 Watt per kanaal.


Anthony Gallo Acoustics
Anthony Gallo Acoustics (Hifi Matters) laat op de nieuwe Strada luidspreker horen, die voorzien is van de CDT™ 3 tweeter. Ook nieuw in deze luidspreker is de gepatenteerde S2 technologie die staande golven in de klankkast minimaliseert, en zo voor een betere laagweergave zorgt.Chord

Nieuw van Chord (HNNY Benelux) is de Cyan Click geïntegreerde versterker die 80 watt per kanaal levert.

Hoewel de Cyan Click niet groter is dan de eigen QBD72 zijn er een groot aantal digitale en analoge ingangen aan boord, waaronder Chord`s eigen digitale Bluetooth systeem.

Dit systeem, dat werkt volgens het A2DP protocol, kan over een afstand tot ongeveer 30 meter met zeer hoge kwaliteit een draadloze overdracht van signaal worden bereikt, waardoor hij overal in huis kan worden gebruikt.


EDITORS' CHOICE