ARTIKEL

CES Audionieuws - deel 4

Exposure
Exposure (Top Hifi) heeft de 2010 (instap) en 3010 (midrange) serie vernieuwd, waardoor de aanduiding S2 kon worden toegevoegd.

De 2010S2 versterker is nu voorzien van relais voor de ingangskeuze, waardoor volgens de fabrikant een schoner signaalpad en dus een betere geluidskwaliteit ontstaat. In deze serie is ook een nieuwe tuner beschikbaar.

De 3010 midrange serie is uitgebreid met een losse voorversterker en 100 Watt monoblokken. De 3010 serie is eveneens voorzien van relais-schakeling, en de 3010 cd-speler heeft een betere interne klok gekregen, en de voeding van de digitale uitgang en de  DAC zijn verbeterd.

Pass Labs
Pass Labs (More Music) heeft een nieuwe luidspreker, de SR-2, wat een kleinere afgeleide is van de SR1. De SR2 is ontwikkeld voor situaties waar geen ruimte is voor een grote vloerstande luidspreker.

De SR2 maakt gebruik van de hoogefficiente Nextel units van Seas, en in iedere kst zit een 7-inch midrange, een 10,25-inch langeslag woofer en een 1,1 inch tweeter met een HEXADYM magneet. De filters worden met de hand vervaardigd, en de units worden individueel gewikkeld en getest in de Amerikaanse fabriek.

MIT
Het grootste nieuws van MIT kabels (More Music) is de MIT Oracle MA-X luidsprekerkabel, die voorzien is van het Adjustable Articulation Response Module (A.A.R.M) systeem, dat de interactie tussen de versterker en de luidspreker regelbaar maakt.

De gebruiker kan nu zelf instellen hoe de luidsprekerkabel omgaat met de harmonische structuur van de muziek zonder dat er hoorbaar gesleuteld wordt aan de toonhoogte.


EDITORS' CHOICE