ARTIKEL

Tot slot Pioneer en Yamaha

Gastauteur | 29 maart 2007 | Fotografie Gastauteur

Pioneer

Pioneer presenteert de nieuwe Pure Elite lijn, welke in de V.S. zo genoemd wordt. Deze bestaat uit een stijlvolle 50‚ÄĚ 1080p plasma televisie, een Blu-ray-speler en een aantal A/V receivers die het samen mogelijk maken optimaal te genieten van 1080p beelden op 24Hz. Dit is nodig om het orginele filmformaat exact zo te kunnen afspelen zoals het gemaakt is.

(De meeste films zijn namelijk opgenomen op het 24 beelden per seconden formaat.) De meeste televisies kunnen dit echter niet weergeven en daarom worden de films in de meeste gevallen ook omgezet naar 30 beelden per seconden door er beelden tussen te plaatsen. Het komt er dus op neer dat de 50‚ÄĚ Elite Plasma het ultieme filmbeeld kan weergeven en de Blu-ray Disc speler BDP-HD1 biedt ook de ondersteuning voor deze techniek.

Samen met de VSX-82TXS of de VSX-84TXSi A/V receiver zal dit voor veel Pioneer-fans een droomset zijn.


Yamaha

Bij Yamaha hebben ze iets nieuws bedacht, wanneer eigenlijk niet. Deze innovatieve firma komt met de zoals zij dat noemen Digtal Sound Projector. Nee dit heeft niets met beeld te maken, want de YSP-1100 Digital Sound Projector ‚Äď slechts √©√©n enkele luidsprekerkast ‚Äď voorziet uw woonkamer van surroundgeluid. Voorzien van maar liefst 42 ingebouwde digitale versterkers voor de aansturing van 40 ingebouwde speakers en 2 woofers. De YSP-1100 heeft de perfecte controle over het geluid bij uw films en concerten doordat hij het geluid met zijn 40 speakers in bundels heel precies kan sturen. Hierdoor is het centerspeaker geluid direct te beluisteren en de surroundgeluiden komen via weerkatsing van de muren bij u terecht. SRS TruBass technologie zorgt voor een diepe bass en alles samen zorgt voor een perfect geluid bij uw grote flat-screen TV. De YSP-1100 heeft zeven ingebouwde surroundgeluid programma‚Äôs aangestuurd door Yamaha‚Äôs eigen CINEMA DSP-technologie.

Daarnaast heeft de YSP-1100 ook nog 5 geluidsprogramma’s voor diverse stereoweergave mogelijkheden; zo kunt u bijvoorbeeld met 3 bundels of 5 geluidsbundels stereo laten weergeven. De bediening van de YSP-1100 is mogelijk met een enkele afstandsbediening waarmee u alle functies kunt aansturen. Er zijn meerder videobronnen aan te sluiten op de YSP-1100 en hij geeft on-screen display op uw Flat-screen TV.

Naast de YSP-1100 was er natuurlijk ook nog meer nieuws bij Yamaha zoals het nieuwe Soavo Natural Sound Speakersysteem. Voor zowel muziekweergave als voor full surround geluid, prachtig vormgegeven en voorzien van de laatste techniek op speakergebied. Daarnaast had men de nieuwe RX-V2700 en de RX-V1700 A/V-receivers en de RX-N600 ter introductie. Kortom ook bij Yamaha volop nieuws!


EDITORS' CHOICE