ARTIKEL

Nog meer merk nieuws

Gastauteur | 29 maart 2007 | Fotografie Gastauteur

Burmester

Burmester Audiosysteme toonde in de Rondo-lijn de 052 CD-speler, passend bij de 051 versterker, 053 FM-tuner en 038 Power Conditioner. Achter de frontplaat van de 052 CD-speler schuilt een gemodificeerd professioneel Philips loopwerk en 96/192 kHz D/A-techniek.

CES 2007 deel 2

CES 2007 deel 2

Vanzelfsprekend is alsbij alle Burmester apparatuur de 052 uitgerust met gebalanceerde (XLR) aansluitingen terwijl natuurlijk ook de cinch verbindingen niet ontbreken. Bijzonder is tevens dat met de bijgeleverde systeem afstandbediening vanuit de luisterpositie geschakeld kan worden tussen 96 en 192 kHz samplingfrequentie en dat de D/A converter via twee geschakelde ingangen ook als externe DAC gebruikt kan worden.


Dynaudio

Multimedia. Bij Dynaudio? Dan moet beter kunnen zal men bij Dynaudio hebben gedacht. Naast de series voor thuis, studio en auto (o.a. in Volvo), begeeft het Deense Dynaudio zich in het domein van de multimedia. Het eerste product toonde men op de CES, de MC 15. Een actieve luidspreker. Voor heel verwende oortjes.

CES 2007 deel 2


KEF

Eind vorig jaar mocht ik er al even van proeven in het Singer museum te Laren In een aantal suites van het Hilton toonde deze Engelse luidsprekerbouwer de nieuwe Reference Series, met een compleet nieuw ontwikkelde Uni-Q-driver. De ‘Series’ bestaat uit 201/2 (een klassiek boekenplank-model), 203/2 en 205/2 vloerstaande en topmodel 207/2. Voor meerkanaals zijn de 202/2c en 204/2c center en de 206/2DS drieweg dipool ontwikkeld en heten de laag-geweldenaren Model 208 en 209.

CES 2007 deel 2

De afwerkingen zijn buitengewoon luxe: high-gloss American Walnut, Piano Black, Satin Sycamore en Cherry. Op het moment dat je dit leest staat een set van deze nieuwe KEF’s in de testkamer van HVT! Ook nieuw bij KEF zijn draadloze oplossingen.


LINN

Voor deze Schotse fabrikant togen wij, Davy en ik, naar een prachtig gesitueerde suite in het Bellagio, alwaar we eerst even van het uitzicht hebben genoten (zie foto’s). Er was weliswaar een demo gaande voor een collega uit Duitsland, maar we mochten op de ideale luisterplaats, een heerlijk zachte bank, plaats nemen. Thomas Saheicha, Geschäftsführer in Duitsland bij LINN, vroeg of we bekend waren met de Sondek LP12.

CES 2007 deel 2

Hoezo, vraag je je dan af. Malcolm Latham c.s. hebben toch heel veel energie gestoken in het bekend maken van deze illustere draaitafel gedurende hun importeurschap?
Oké, laat maar horen. In de opstelling staan twee Sondek’s. Links een ‘gewone’ en rechts een met drie belangrijke wijzigingen: een nieuwe arm (EKOS SE), nieuw ontwikkeld uit titanium, een nieuw sub-chassis waarbij arm en armbasis uit één stuk aluminium zijn gemaakt en tot slot een nieuwe aluminium bodemplaat.
CES 2007 deel 2

Wij krijgen dezelfde elpee te horen, afgetast met hetzelfde type element. En inderdaad, de micro-informatie was bij de rechter LP12 duidelijker aanwezig en was de stereo-definitie beter. Kosten van de nieuwe LP12: $ 39,000. Ook nieuw bij LINN zijn enkele modellen bedoeld voor Custom Install. We lieten het hierbij, enigszins gehaast door de volgende afspraak.


SanDisk

De belangstelling voor de personferentie van SanDisk was zo groot dat ik ondanks vooraf aangemeld te zijn, besloot in de perskamer, welke hier recht tegenover was, mijn mail maar te gaan checken. Het persagentschap in ons land is dermate snel dat ik nog voor de CES afgelopen was de persberichten al binnen had, en dan ook nog eens in het Nederlands! Nieuw zijn de Sansa ‘Express’ 1Gb mp3-speler, eventueel uit te breiden met een microSD en USB-aansluiting.

CES 2007 deel 2

De Sansa ‘Connect’ is een mp3-speler met WiFi: je bent dus niet meer aan de pc gebonden want de Connect heeft via een open, draadloze inernetverbinding toegang tot online muziek. Ook de Connect, 4Gb!, heeft een microSD-kaartslot en USB aansluitmogelijkheid.

CES 2007 deel 2

Als laatste nieuwe product in de lange reeks van aankondigingen die je elke keer bij SanDisk krijgt, komt de Sansa ‘View’. Een draagbare breedbeeld-mediaspeler met 8Gb geheugen, slot voor SD-kaarten en ondersteuning van een breed assortiment van formaten: WMV, MPEG4, DiVX5.0, WMA, mp3 en JPEG en met een 10 cm kleurenscherm.


ASW

Maar liefst drie ‘lijnen’ bevat de productcatalogus van deze Duitse luidsprekerbouwer. In het Venetian stond Hans Rietman, exportmanager, de nieuwe ‘Genius 400’ in hoogglans antraciet te demonstreren. Het top-model van ASW, en dat voor € 3.000 per paar. De Opus-lijn wordt wereldwijd zeer gewaardeerd, zo vernam ik van de heer Rietman. Moesten we toch maar eens gaan controleren.

CES 2007 deel 2


Mordaunt-Short

Het in ons land door Marantz gedistribueerde Mordaunt-Short liet een nieuw Sub-satelliet-systeem het licht zien onder de naam ‘Alumni’. Mooi vormgegeven kastjes en componenten welke de toets der M-S-kritiek kunnen doorstaan. De ervaring met eerdere systemen indachtig, verwachten wij er veel van en zullen dat u voorleggen middels een test.

CES 2007 deel 2


Thiel

Vorig jaar besteedde HVT-auteur Nico de Vries al uitgebreid aandacht aan de nieuwe luidspreker van Jim Thiel, de CS3.7, maar liefst een hele pagina lang en ook collega Dick Steffens in zijn verslag verschenen in de vorige HVT, waarom dan nu nog eens? Wel, deze weergever staat in diverse kamers te spelen bij fabrikanten die er zelf geen bouwen. Op deze plaats nog even dan: Jim Thiel’s CS3.7 is benoemd tot de ‘Innovations Design and Engineering Awards Honoree’. Niet voor zomaar iemand weggelegd!

CES 2007 deel 2


Opera / Unison Research

Onlangs in HVT werd een combinatie van dit Italiaanse luidsprekermerk samen met een uit dezelfde regio gevestigde versterkerfabrikant getest, nu kwam ik beide Giovanni’s (Nasta en Sacchetti) tegen in een suite hoog in het Venetian.

CES 2007 deel 2

CES 2007 deel 2

De Opera ‘Caruso’, een zeer groot systeeem ($ 48,000 per paar), op Unison Research ‘Unico 200’, 2x 95/320 watt eindversterker en ‘Unico CD’, hybride CD-speler in een woord fantastico! Mijn speciale belangstelling gaat uit naar de ‘Preludio’ 2x 14 watt single-ended buizenversterker van meneer Sacchetti, om te beginnen… Nog even sparen voor die vereiste € 2.550.


EDITORS' CHOICE