Artikelen van fotograaf GastauteurWelke internetsnelheid heb ik nodig?

Gepubliceerd op 18 augustus 2020
Auteur: Gastauteur
internetsnelheidVoor het thuis afspelen van beeld- en geluidsdragers kies je de best mogelijke apparatuur binnen het beschikbare budget. Elk onderdeel is daarbij van belang, want de zwakste schakel in de keten bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van de weergave. Maar tegenwoordig halen we veel muziek via het internet binnen. We hebben nog altijd de optie om films en muziek in de winkel te kopen, maar steeds vaker kiezen we ervoor om de bestanden online aan te schaffen. Maar halen we daarmee ook dezelfde vertrouwde kwaliteit? Met een hoge internetsnelheid kunnen ook kiezen voor een hogere kwaliteit. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd.
lees verder>>

Het onderhoud van een geluidsinstallatie

Gepubliceerd op 15 juli 2020
Auteur: Gastauteur
GeluidsinstallatieEen geluidsinstallatie is meestal niet goedkoop. Het is dus van belang om de audio apparatuur goed te onderhouden. Maar in sommige gevallen kan een falende audio installatie zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. Bijvoorbeeld als de geluidsinstallatie ook dienst doet als installatie voor ontruimingen. Of er ontstaan lange rijen voor de kassa omdat het systeem die de omroepen verzorgt hapert of volledig uitgevallen is. Het zijn zomaar voorbeelden van situaties die zich voor kunnen doen zonder goed onderhoud van een geluidsinstallatie. Soms is de dienstverlening helemaal niet meer mogelijk, omdat anderen geen geluid meer kunnen horen.
lees verder>>

Review: Thuistest Revel M16

Gepubliceerd op 27 april 2020
Auteur: Gastauteur
Revel M16 thuistestMedio februari schreven we op HIFI.NL weer een thuistest uit. Nadat we zelf al uitgebreid aan de slag gingen met de Revel M16 boekenplankspeaker daagden we een lezer uit om hetzelfde te doen. Uit de vele reacties kozen we voor Time van Bers, onder meer omdat hij liet weten voor Muziekgebouw Eindhoven te werken, een concertzaal met een wereldwijde reputatie om haar uitstekende akoestiek. Bij dezen zijn review!
lees verder>>

AudioQuest stroomkabels: lezerstest Blizzard, Monsoon en NRG- Z3

Gepubliceerd op 11 februari 2020
Auteur: Gastauteur
AudioQuest user reviewSamen met de organisatie hebben we als mediapartner van de Audio Show iEar' voor, tijdens én na dat weekend veel prijzen vergeven, aan lezers en bezoekers van de show. Ook AudioQuest deed een duit in het zakje, met onder meer diverse prijzen voor deelnemers aan de Audio Show iEar' HiFi Awards. Daarnaast hebben we gezamenlijk een bezoeker uitgekozen om met een lezerstest van een aantal stroomoplossingen van het merk aan de slag te gaan. Die bezoeker was Jan Verbeek, en vandaag presenteren we zijn bevindingen met de Blizzard, Monsoon en NRG-Z3 stroomkabels. Jan, take it away!
lees verder>>

Loop geen digitaal blauwtje: beveilig je bluetooth verbinding

Gepubliceerd op 29 januari 2020
Auteur: Gastauteur
BluetoothEen modern geluidssysteem is meestal voorzien van bluetooth, of dat nou een koptelefoon, draagbare luidspreker of een volledige geluidsinstallatie is. Op die manier kan je heel makkelijk muziek streamen via een ander device, zoals je telefoon of laptop. Maar veel bluetooth gebruikers zijn zich niet bewust van de gevaren van een bluetooth-verbinding.
lees verder>>

Bouw een top geluidssysteem in je auto

Gepubliceerd op 22 november 2019
Auteur: Gastauteur
Carfi advertorialHet bedenken van een audiosysteem voor je auto is waarschijnlijk minder moeilijk dan je zult denken. Echter kan het wel uitdagend zijn om de juiste componenten voor je auto te vinden. De componenten zijn vaak voor specifieke auto’s gemaakt. Waardoor je soms even goed moet zoeken.
lees verder>>

Denon Ceol N10 User Review - Niek Luinge

Gepubliceerd op 25 maart 2019
Auteur: Gastauteur
2018-06-12 Denon-CEOL-N10-CD-Netwerkspeler 01 ZwarSamen met Sound United zijn we op zoek gegaan naar lezers van HiFi.nl die als thuistesters aan de slag wilden om de capaciteiten en kwaliteiten van een Denon minisysteem aan de tand te voelen. Niek Luinge en zijn vrouw konden daarom een paar weken over een Ceol N10-set beschikken en daar een eigen review van maken, die we bij dezen graag delen.
lees verder>>

Denon Ceol N10 User Review - Frank Homveld

Gepubliceerd op 25 maart 2019
Auteur: Gastauteur
Review Denon CEOL N10Samen met Sound United zijn we op zoek gegaan naar lezers van HiFi.nl die als thuistesters aan de slag wilden om de capaciteiten en kwaliteiten van een Denon minisysteem aan de tand te voelen. Frank Homveld en zijn partner Monique konden daarom een paar weken over een Ceol N10-set beschikken en daar een eigen review van maken, die we bij dezen graag delen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE