ARTIKEL

1 miljoen Ambilights

Gastauteur | 29 maart 2007 | Fotografie Gastauteur

Philips

Natuurlijk werd er bij Philips nog even stilgestaan bij het nieuws dat men afgelopen jaar de 1 miljoenste Ambilight TV heeft verkocht, wat natuurlijk niet niks is! Philips bracht meer dan 10 jaar geleden al de eerste 42-inch plasma-TV op de markt dus qua ervaring en techniek is Philips een van de trendsetters op deze markt. Niet alleen qua techniek maar ook in design.

Philips presenteerde voor 2007 weer een compleet nieuwe lijn Flatscreen toestellen maar ook nieuwe soundsystems met natuurlijk iPod docking zoals trouwens bijna alle elektronica fabrikanten dat wel deden. iPod is echt een absolute standaard geworden in de elektronicamarkt.

Ook op gaming gebied is Philips hard aan de weg aan het timmeren met het vorig jaar tijdens de IFA al gepresenteerde AMBX. Er zullen diverse pakketten op de markt komen waarmee de gamer eenvoudig zijn PC met AMBX kan uitbreiden en de AMBX geschikte games kan gebruiken voor extra special effects zoals wind èn lichteffecten. Ook op home cinema gebied heeft Philips met AMBX plannen en zullen er ook nog producten met AMBX komen voor in de huiskamer om de beleving van home cinema te vergroten.Naast een platte TV willen steeds meer mensen ook plat geluid. Dat wil zeggen ze willen een vol geluid net als met een normale homecinema-set, maar dan niet met een grote uit losse componenten bestaande home cinema set met grote speakers, doch een fraai vormgegeven niet te grote alles in een oplossing die perfect past binnen het interieur.

Philips komt daarom naast Ambilight nu ook met Ambisound een compleet wall-mountable geïntergreerd home cinema systeem met een elegant en functioneel design alsook een geweldig geluidsbeleving.

De HTS8100 is een multichannel surround systeem met maar één rij speakers en een subwoofer, maar geeft het geluid van een complete installatie. Maar dan zonder al die draden en in de weg staande speakers.
De nieuwe generatie Ambilight lcd-TV’s zal in 2007 voorzien zijn van LED’s waardoor nog meer en mooiere kleuren weergegeven kunnen worden en veel zuiniger is in energieverbruik. Dit jaar zal Philips dit nieuwe Ambilight systeem gaan gebruiken in de nieuwe 32-inch, 47-inch en de eerste 52-inch lcd-FlatTV’s.

Ook betreffende HDMI was er nieuws. Philips heeft voor deze connectie die we steeds vaker terugzien op TV’s, DVD-spelers en dergelijke, een draadloze oplossing gemaakt namelijk de SWV180. Met deze set is het mogelijk het HDMI signaal draadloos over te dragen aan een ander apparaat. Het is zelfs mogelijk ongecomprimeerde High Definition beelden door de lucht te zenden naar de ontvanger. Voor veel mensen zal dit een welkome aanvulling zijn op hun nieuwe home cinema. Dus ook de Blu-ray speler die we dit jaar van Philips kunnen verwachten is draadloos via HDMI aan te sluiten op de nieuwe Ambilight FlatTV’s!

Verder kunnen we waarschijnlijk dit jaar ook de eerste surgeprotection producten verwachten van Philips. Tijdens ons beursbezoek werden we namelijk plotseling verrast door een verdwaalde stand van Philips met daarin alleen maar producten die te maken hadden met overspanningsbeveiliging en andere stroom gerelateerde apparaatjes en accessoires. Na wat navraag bleek het bedrijf dat deze producten maakt kort geleden te zijn overgenomen door Philips.


Klipsch

Draadloze muziek; dat wil zeggen muziek beluisteren met een systeem met daarbij een draadloze subwoofer. De Klipsch CS-700 – een 2.1 virtual surround soundsysteem met een draadloze subwoofer – heeft niet alleen het voordeel van de draadloze subwoofer, maar de CS-700 met KlipschCast-technologie kan tevens fungeren als een hub die draadloos CD-kwaliteit audio kan verzenden naar andere KlipschCast producten zoals het nieuwe RoomGroove Music Center.

Zo heb je met deze twee systemen in huis in no-time een multiroom audio oplossing. Zo kun je op een eenvoudige manier beginnen en dit steeds verder uitbouwen tot een volledig multiroom audiosysteem en dat allemaal draadloos. De CS-700 heeft de mogelijkheid twee bronnen tegelijk te kunnen afspelen, zo kun je bijvoorbeeld in de huiskamer genieten van een DVD-film terwijl je in de keuken door middel van een RoomGroove draadloos geniet van het FM-ontvangst van de CS-700.

De RoomGroove heeft ook de mogelijkheid om de MP3’s die op je iPod staan d.m.v. iPod-docking en de transreceiving techniek draadloos te verzenden aan andere RoomGroove systemen in huis. Klipsch kwaliteit door het hele huis is in een handomdraai aangebracht en voorziet je eenvoudig van alle gemakken van multiroom audio. Draadloos!


Toshiba

Toshiba brengt dit jaar 13 nieuwe REGZA modellen op de markt. De nieuwe lijn REGZA LCD toestellen gaat van een mooie 26” televisie tot een 52” en een 57” model. Zoals we dat gewend zijn, bevatten de toestellen de nieuwste technieken op het gebied van picture processing zodat de mooiste kwaliteit beeld ontstaat.Naast de gewone LCD toestellen komen er ook enkele modellen met een ingebouwde DVD-speler. Deze zullen we binnenkort op de markt zien in een 26”en een 32” uitvoering. De DVD-speler die in deze toestellen is ingebouwd heeft de mogelijkheid de beelden te upscalen naar 720p voor een HD weergave.
Natuurlijk komen er ook modellen die Full High Definition 1080p zijn, onder andere een 52” en twee kleinere grote maten namelijk 42” en een 47”.

Natuurlijk was dat niet al het nieuws. Dit jaar zijn in Nederland eindelijk de HD-DVD-spelers op de markt gekomen. Voor zo’n € 600 kun je er al een in je bezit krijgen. Toshiba kondigde op de CES alweer een tweede generatie aan. Een complete nieuwe lijn toestellen bijpassend bij de nieuwe REGZA maar ook technisch weer verder verbeterd.

Zo komt onder andere de HD-A20 in de VS op de markt voor zo’n $ 599 en dat voor een speler met tevens de mogelijkheid om 1080p weer te geven. De HD-A20 sluit hierbij aan in het rijtje HD-DVD-spelers dat de markt zal bestormen, de HD-A2 en de HD-XA2 aldus Toshiba.


Harman Kardon

Harman had groot nieuws op de CES, zij presenteerde hun volledige nieuwe lijn audio/video receivers de AVR 347, AVR 247, AVR 147 en de AVR 146. Allemaal voorzien van HDMI connectivity.

Bijpassend introduceerde HK ook de nieuwe upscaling DVD-speler met HDMI namelijk de DVD 48, voorzien van DCDi van Faroudja met upscaling mogelijkheden tot maar liefst 1080p. Daarnaast presenteerde zij ook de DVD 38 DVD-Audio/Video-speler. De audio/video receivers zijn tevens voorzien van een iPod interface waarmee het mogelijk is je iPod aan te sluiten en van je MP3’s te gaan genieten in 7.1 sound.Naast de nieuwe losse modellen introduceerde HK ook de nieuwe complete home theater pakketten bestaande uit een audio/video receiver een DVD-speler en speakerset zoals we die inmiddels van Harman Kardon kennen. De nieuwe totaaloplossingen zijn genaamd de CP 65, CP 60 en de CP 55.


EDITORS' CHOICE