ARTIKEL

Sanyo, Sharp, Siltech en meer..

Gastauteur | 29 maart 2007 | Fotografie Gastauteur

Infinity

Infinity Systems was op de CES aanwezig met een grote variatie aan zoals zij dat noemen ‘advanced technology loudspeakers’.

Bij Infinity gaat het design en de kwaliteit hand in hand. Zo is er gedacht aan diverse stijlvolle totaaloplossingen qua speakers die prima bij bijna iedere lcd of plasma passen.
Bijzonder is wel de TSS 3-in1 luidspreker. Een mooie langwerpige bar-speaker met daarin weggewerkt zowel links, rechts en de centerspeaker. Het slanke design is bijna net zo plat als de gemiddelde lcd of plasma TV. En voor wie de speakers toch wat uit elkaar wil plaatsen zijn er natuurlijk ook sets met losse links, rechts en centerspeaker.Ook zijn de inmiddels bekende ‘Primus’ en de ‘Beta’ weer voorzien van een nieuwe styling. Voor de echte space-saving oplossingen moet je natuurlijk naar in-wall speakers. Deze kun je volledig inbouwen in de muur of in het plafond zodat je er qua ruimte geen last van hebt en stijlvol kunt laten integreren in bijvoorbeeld het systeemplafond. Ook Infinity heeft hiervoor een mooie lijn in-wall speakers die zeker niet onder doen voor los staande modellen.
LG

Het grote nieuws van LG was natuurlijk de ‘Super Multi Blue’ een speler die het mogelijk maakt zowel Blu-ray als HD-DVD af te spelen in één apparaat. Veel consumenten zullen dit een fantastische ontwikkeling vinden.

Achter in ons hoofd speelt toch altijd de gedachte met dit soort nieuwe formaten die tegelijk op de markt komen dat een van de twee de strijd uiteindelijk zal gaan winnen en wat moeten we dan met onze Blu-ray discs en speler, of wat moeten we dan met onze HD-DVD’s en de HD-DVD-speler? Dat is nu dus opgelost in een fraai vormgegeven speler van LG die beide formaten probleemloos afspeelt in 1080p als het moet. Dus Full High Definition beelden, van welk schijfje dan ook.

Trouwens natuurlijk kunt u met deze speler ook uw huidige collectie DVD’s bekijken en zelfs upscalen naar HD-resoluties. Ondanks dat vorig jaar nog hevig werd ontkent dat ze met een dergelijke speler bezig waren, is hij er dan nu toch, de Super Multi Blue van LG.


Panasonic

Panasonic toonde op de CES onder andere ‘Living in High Definition’ wat we eigenlijk toch allemaal wel willen. Een mooie High Definition beeld in de woonkamer bijvoorbeeld met een 103” Plasma televisie zoals de Panasonic 103” Full HD 1080p Plasma. Dit is niet voor iedereen weggelegd maar Panasonic heeft naast dit toestel nog een ruime keus aan Plasma televisies van topkwaliteit. In combinatie met de Panasonic DMP-BD10 Blu-ray speler heb je dan toch wel de perfecte combinatie om fabelachtig mooie beelden op je scherm te zien. Scherpe contouren, geweldige kleuren en super geluid allemaal van die ene DMP-BD10.
Naast de woonkamer hebben we natuurlijk in huis meer ruimtes waar we tegenwoordig willen genieten van multimedia. Dat begrijpt Panasonic als geen ander en toonde ons dan ook Create-Share-Link. Drie verschillende manieren van gebruiken van High Definition producten en toepassingen werd hier getoond: Create, Share en Link. Create met de nieuwe High Definition videocamera’s van Panasonic of fotograferen met een van de Lumix modellen. En dan natuurlijk het eenvoudig bewerken tot een fraaie vakantiefilm of mooie slideshow.

Share, het delen van deze foto’s, films en andere mediaformaten moet gemakkelijk zijn en dat begrijpen ze ook bij Panasonic. Afspelen van de vakantiefilm op de DMP-BD10 geeft de best mogelijke weergave van uw vakantiebeelden op uw eigen TV. Daarnaast kun je natuurlijk je MP3’s afspelen met een van de audio servers etc.

Link, in the link-zone kon men de volledige lijn prachtige Viera flat-panel TV’s bekijken. En zoals ik al zij willen we in meerdere ruimtes in huis kunnen genieten van onze digitale media. Met de nieuwe Panasonic’s EZ-sync technologie is dat geen enkel probleem. Het delen van High Definition beelden via de stroomkabel die al door het gehele huis ligt door middel van de Panasonic BL-PA100. Hierover zullen wij u later meer vertellen. Kortom ook bij Panasonic was er nieuws genoeg en kunnen we ook dit jaar weer een aantal mooie producten op de Nederlandse markt verwachten waar we allemaal vrolijk van zullen worden.


Sanyo

Sanyo brengt ons dit jaar weer een aantal fantastische producten waaronder ’s wereld kleinste en lichtste High Definition digitale video camera. De Xacti HD2 maakt het mogelijk digtaal video opnamen te maken in maarliefst 720p / 1280x720 High Definition kwaliteit. Daarnaast kun je met deze superkleine camera ook foto’s maken met een resolutie van 7.1 megapixels. Het nieuwe dockingstation van deze camera is tevens voorzien van een HDMI aansluiting waardoor de HD-beelden in optimale kwaliteit kunnen worden weergegeven.

De HD2 kan 21 minuten High Definition video opnemen per Gigabyte geheugen of wel een uur in SD-kwaliteit. Dit allemaal simpelweg opgeslagen op SD of SDHC geheugen en daardoor net als deze kleine camera makkelijk mee te nemen en eenvoudig uit te breiden en te vervangen. Op een 8 Gigabyte SDHC kaartje kan de HD2 tot wel bijna 3 uur in High Definition video opnemen of wel 8 uren in SD-kwaliteit of duizenden 7.1 megapixel foto’s opslaan. De zeer ergonomisch vormgegeven camera is makkelijk in de hand te houden en eenvoudig te bedienen. Ook snel reageren en iets onverwacht opnemen is geen probleem met deze camera. Het inschakelen van de camera, zodat hij helemaal klaar is voor opname, duurt slechts 1,7 seconden. Dat is nog eens supersnel.


Sharp

Sharp presenteerde met trots onder andere twee nieuwe DLP homecinema projectoren. De XV-Z3100 en de DT-510. De XV-Z3100 is een 720p DLP projector met een resolutie van 1280x768. Deze projector maakt van iedere kamer in huis in een handomdraai een echte homecinema. Iedereen kan vanaf nu zonder geavanceerde apparatuur op audio en video gebied toch genieten van topkwaliteit supergroot beeld.

De XV-Z3100 heeft een contrastverhouding van maar liefst 6500:1 en een 6 segments, 5 speed kleurenwiel staat garant voor een prachtige kleurweergave. Bijkomend bezit de projector ook een dubbele iris waardoor het contrast en de zwartwaarde ook dik in orde zijn. Met 1000 Ansi lumen heeft de projector de mogelijkheid in bijna alle omstandigheden een fraai plaatje op het scherm weer te geven.

De DT-510 is een eenvoudiger exemplaar maar zeker niet te onderschatten. Deze compacte projector is uitermate geschikt om in het gehele huis van te genieten. Ook dit is een breedbeeld 720p projector met een resolutie van 1280x768. Ook heeft hij een 5-speed 6-voudig kleurenwiel wat garant staat voor een mooie kleurweergave vrij van het bekende regenboogeffect. Daarnaast zijn beide modellen fluisterstil en prachtig afgewerkt. De XV-Z3100 heeft een zwarte hoogglans buitenkant en de DT-510 een witte hoogglans finish, voor ieder wat wils dus. (Davy van Loon)


Audio Physic

De nieuwe Avanti is nu leverbaar. De nieuw ontwikkelde drivers, waarbij met name de nieuwe tweeter opvalt, maken van de nieuwe Avanti een groots klinkende luidspreker. Prijs € 10.000 per paar. We willen degenen die het laatste kwaliteitspuntje op de i zetten nog even wijzen op de optionele WBT NextGen luidsprekerterminals die leverbaar zijn op de verschillende modellen. Meerprijs voor een stereopaar bedraagt €160.


Finite Elemente

De huidige Ceraball heeft een benijdenswaardige status, maar na vier jaar hebben de perfectionisten van Finite nog ruimte voor verbetering gevonden: de nieuwe Ceraball Universal is flink gegroeid en kan met een hogere belasting overweg. Tel daar de hoogteverstelling en mogelijkheid voor schroeven bij op en de mannen van Finite kunnen waarschijnlijk weer in de rij voor de volgende serie prijzen en trofeeën. Prijs per set van vier bedraagt € 180. Verkrijgbaar in zwart of zilver.


Siltech

Siltech, ook al aan de orde in de vorige HVT, heeft zichzelf overtroffen met de nieuwe Octopus 8 netstekkerdoos. Hoewel ‘doos’ hier de plank wel erg misslaat. De basis wordt uit een massief blok metaal gefreesd evenals de bovenplaat. Er worden acht aparte super ‘High-Grade’ aansluitingen voor de apparatuur en een 16A high current aansluiting voor naar de muur toegepast. De interne bekabeling is volledig sterbedraad; elke aansluiting heeft een eigen fase en nul naar de centrale aansluiting. De interne bekabeling bestaat uit super hoogwaardig koper of voor het non-plus-ultra, uit puur G6 zilver/goud. Prijs vanaf € 1.500.
Hadden we de LS-68 al eens genoemd? Deze ‘instapper’ uit de Classic-lijn brengt de instap in de volledige zilver/goud G5-lijn naar een heel aantrekkelijk prijspeil en overbrugt nu het gat tussen de New York uit de Mxt-lijn enerzijds en de LS-88 in de Classic-serie anderzijds. Alle fraaie techniek en materialen uit de Classic-serie maar dan voor ongeveer de helft van de prijs van de LS-88. (Bron: More Music)


EDITORS' CHOICE