ARTIKEL

Sim2, Sony, TEAC


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

SIM2

SIM2 presenteerde de Domino HDTV compatible DLP projector, leverbaar in zwart en wit. Deze projector valt weer op door de mooie Italiaanse vormgeving aan de buitenkant en de innovatieve techniek zoals een zowel horizontale als verticale digitale keystone correctie.

Sim2 HT300 plusDe SIM2 Grand Cinema HT300 Link is voorzien van een HD2+ DLP chip met een resolutie van 1280 x 720 pixels en en zeer hoge contrastverhouding van 2800:1. De naam “link” verwijst naar de zogenaamde DOIP interface. Hoewel de afkorting niet direct hightech ideeën oproept is de DOIP interface een slimme vinding van SIM2. Het bestaat uit 3 optische kabels die vanuit een interface naar de projector lopen. Het grote voordeel is dat er geen dikke kabelbomen meer naar de projector hoeven te lopen en een afstand tot ongeveer 500 meter overbrugd kan worden indien nodig.

Sony

Bij Sony op stand was het nieuwe modulaire mainstream systeem te bewonderen. De Sony AV receiver de STR-LV500, en de DVD speler DVP-LS500 vormen in combinatie met de harddisk unit HAR-LH500 een mooi strak en modern geheel (foto). En met deze drie componenten ontstaat een digitale jukebox  met 80 GB aan opslag capaciteit waar meer dan 1000 cd’s mee opgeslagen en bewerkt en beluisterd kunnen worden.

Sony (c) Xingo

Sony liet op haar stand de nieuwe ook S-master AV receivers zien. Met als topmodel de nieuwe TA-DA9000ES (foto). Voorzien van S-Master digitale versterking laten zij u, zoals Sony zegt, optimaal genieten van 7.1 onafhankelijke kanalen. Deze exclusieve schakeltechnologie is ontwikkeld om geluidsinterferentie tegen te gaan die wordt veroorzaakt door aarding. Via een IEEE 1394 interface wordt worden de digitale signalen van de nieuwe SCD-XA9000ES Super Audio speler overgebracht naar de TA-DA9000ES digitale versterker.

Sony (c) Xingo

Verder zijn nog twee modellen receivers in de S-Master lijn geïntroduceerd, de STR-DA5000ES een krachtige 7x 170 watt receiver voorzien van alle decoders en twee 32-bit DSP chip voor snelle decodering, met tevens ondersteuning voor multi-channel Super Audio CD. En als laatste de STR-DA3000ES een 6.1 receiver met S-Master digitale versterking met en vermogen van 150 watt per kanaal.

TEAC

Een nieuwkomer waar nu al veel interesse voor bestaat is de TEAC DV-50 universele speler. Buiten een aantal indrukwekkende specificaties, zoals bijvoorbeeld een upsampler voor CD`s van 44,1 KB/s naar 1536 Kb/s in 24 bits resolutie (!) is de bouwkwaliteit van zeer hoge kwaliteit: de speler weegt dan ook meer dan 21 kg. Deze machine heeft het potentieel om een aantal spelers in het segment tot Euro 10K het spreekwoordelijke zweet op het frontpaneel te veroorzaken.

Servi-Q (c) Xingo

Voor een heel andere doel is de SLD-90 classic radio/CD speler ontworpen. SLD-90 classic radioCD speler Vormgegeven in jaren 50 rock-and-roll stijl, maar technisch helemaal up-to-date zoals een variabel niveau van de ingebouwde subwoofer, een extra lijningang en afstandbediening. De SLD-90 is in rood, wit, turquoise en zwart leverbaar en kan eveneens als wekker dienen. Wakker worden met James Brown’s "Ahhh, I feel good!" dus maar. (Zie foto onder.)

Servi-Q (c) Xingo

EDITORS' CHOICE