ARTIKEL

Accuphase, Arcam, Audioart


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

Accuphase

Één van de meest vrolijke entree`s was bij Paul Hattink van Audio 2. Gegarandeerd als eerste dit jaar was de ruimte versierd met een kerstboom en kerstdiner-setting.

Music2 (c) Xingo

Aangekondigd maar helaas nog niet aanwezig waren de E-408 geïntegreerde versterker en de C2400 2 kanaals voorversterker. Dit is een wat "eenvoudigere" versie van de C2800 voorversterker maar wel voorzien van een digitale volumeregeling zodat er geen faseverloop mogelijk is tussen beide kanalen.

Wel aanwezig is de VX-700 surround processor/voorversterker (foto). Tussen de uitgebreide processing mogelijkheden vallen de voorbereiding voor dubbele de-interlacing (4 voudig dus), firewire aansluiting en Lip Sync correctie op. Dit laatste dient voor de exacte synchronisatie van beeld en geluid.

Bij mijn vraag om een aantal kernwoorden te geven wie de Accuphase liefhebbers zijn antwoordt Paul: de concertbezoeker die een duidelijke live referentie heeft, merktrouw en geven dit generatie op generatie door. Kortom "Accuphase overkomt je". De opname van Paul`s eigen versie van Mike Oldfield`s Tubular Bells ook overigens…

Arcam

Arcam introduceert de DVD speler DV78 (Euro 1150,-) die in grote lijnen technisch identiek is aan de DV88 Plus speler. Het verschil is dat de DV78 echter niet uit te breiden is. In combinatie met de AVR200 receiver (foto) wordt deze combinatie tot het einde van het jaar voor Euro 2500 leverbaar.

Audiac (c) Xingo

Ook aanwezig is de CD73 die in het Engelse "What Hifi" tot CD speler van het jaar uitgeroepen is. 029-Audiac-Arcam AVR200 cinema receiver+DV76 DVD speler.

Een mooie oplossing voor het integreren van een meerkanaals SACD e/o DVD(-Audio) speler binnen een stereo omgeving biedt Arcam d.m.v. een meerkanaals analoge ingangsmodule als optie voor de C30 voorversterker en de A85 en A32 geïntegreerde versterker.

Audiac (c) Xingo
Ook aanwezig: de Arcam CD33

AudioArt/Van Medevoort

Van Medevoort presenteerde hun eigen SACD multi channel/DVD video speler, spelend via van Medevoorts monoblokken en de RE 8.5 hybride luidsprekers met een dynamisch laag en electrostatisch hoog. Mooi, transparant en `gemakkelijk` geluid waren mijn eerste indrukken.

In navolging van de succesvolle modificatie van de Philips DVD 963 SA levert Van Medevoort nu ook een modificatie op de Sony Ns705 DVD speler en de nieuwe Sony RDR GX-3 DVD recorder (foto). Verder aanwezig waren Van Medevoorts referentie EAQ voor- en PAQ mono eindversterkers die op bestelling gemaakt worden.

Audioart (c) Xingo

EDITORS' CHOICE