ARTIKEL

Blue Room, Cabasse, Canton


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

Blue Room

Sinds zeer kort is de distributie van Blue Room in handen van AND Benelux. Als primeur werden de prototypes van de Micropod surround luidsprekers en subwoofer getoond (foto). Deze set (Euro 799,-) heeft de kenmerkende Blue Room vormgeving, maar nu (zoals de naam het al zegt) in mini-formaat. Leuk!

AND Benelux (c) Xingo

Cabasse

De Nederlandse primeur is de Cabasse Kara van Euro 5500,- per stuk. Duidelijk herkenbaar aan de bol boven op de gebogen kast. De houten kast wordt gevormd door het in heet water te dompelen en te stomen en deze gedurende weken steeds meer te buigen. De bol heeft als voordelen geen kastkleuring te kennen en een afstraalgedrag te hebben van 120 graden. Tevens kent het scheidingsfilter een fasekorrektie tussen de verschillende luidspreker eenheden (foto).

Music2 (c) Xingo

Canton

Canton liet de licht gewijzigde Ergo lijn zien, herkenbaar aan de “2” in de type aanduiding en de nieuwe LE serie. De vernieuwde LE serie vertegenwoordigd een uitstekende prijs/prestatie verhouding. In Duitsland heeft  Canton een groot marktaandeel maar is hard aan de weg aan het timmeren buiten Duitsland. De producten vinden steeds meer hun weg naar Engeland en de Verenigde Staten. Op de stand was de Reference 2 DC opgesteld, de nieuwe Reference 6 DC was helaas niet aanwezig.

Servi-Q (c) Xingo
Het assortiment van Canton bij importeur Servi-Q

EDITORS' CHOICE