ARTIKEL

McIntosh, NAD, Oehlbach


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

Transtec (c) XingoMcIntosh

McIntoch presenteerde in haar onmiskenbare vormgeving 2 nieuw2 eindversterkers, de MC501 en MC402. De MC501 is een mono 500 Watt eindversterker, de MC402 levert 2 x 400 Watt.

Transtec (c) XingoDe C45 voorversterker verenigd 2 werelden op analoog niveau: het is een stereo voorversterker, echter met twee 5.1 kanaals analoge ingangen voor SACD en DVD(-Audio). De MHT200 is een 6 kanaals versterker die uit te breiden is met een tunermodule.

NAD

NAD had een behoorlijk aantal primeurs om te laten zien. Zoals de nieuwe titanium kleur voor de C320 BEE versterker, C521 BEE CD-speler en C422 tuner. BEE zijn de initialen van Bjorn Erik Edvardsen, de ontwerper van de 320 versterker die internationaal veel lof heeft gekregen. NAD hanteert de term PowerDrive voor een aantal specifieke schakelingen in haar versterkers. Één van de slimme schakelingen is de ISC, de impedance sensing circuitry. Deze schakeling zorgt ervoor dat de versterker zijn vermogen aanpast aan de luidspreker waardoor er ook geen verschil in vermogen tussen luidsprekers met 4 en 8 ohm is.

AND Benelux (c) Xingo

Helemaal nieuw en voorzien van PowerDrive is de C372 geintegreerde versterker. Voor zover ik weet uniek is de upgrade optie om beide ingebouwde eindversterkers als monoblock voor één kanaal te gebruiken en een tweede (mono geschakelde) eindversterker voor het andere kanaal te gebruiken. NAD introduceert hiervoor de C272 eindversterker met identieke bezetting.

Oelhbach

Veel kabelnieuws bij Oelhbach, een DVI-D kabel met mogelijke lengtes van 20 meter zonder noemenswaardige verliezen. Nieuw hoge kwaliteit VGA kabels, Fire Wire kabels die voldoen alle de drie bekend standaarden en hoogwaardige USB kabels zijn in het programma opgenomen.

Servi-Q (c) Xingo

EDITORS' CHOICE