ARTIKEL

KEF, Lambda, Lotus, Mission


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

KEF

KEF liet een flink aantal primeurs zien. Op de eerste plaats is de Q-serie uitgebreid met de Q-compact (Euro 180,- p/s) die qua vormgeving op de Q1 lijkt maar ongeveer half zo groot is. KEF-4-uni-Q
De nieuw gepresenteerde Q4 (Euro 375,- p/s) is een 2 ½ weg systeem en wordt als opvolger van de Q3 gepositioneerd: het bekende Q-serie ontwerp maar met een slanker silhouette. KEF breidt de bekende en succesvolle KHT surround "eitjes" serie verder uit (foto).

Transtec (c) Xingo

De nieuwe KHT 1005 (Euro 800,-) met een 75 mm Uni-Q driver heeft een vormgeving die lijkt op de bekende "eitjes" maar dan zonder losse voet.

Uitbreiding naar boven is er ook: de KHT 5005 (Euro 2000,-) wordt eind van het jaar leverbaar. Wederom een Uni-Q driver maar nu met 2 conusluidsprekers extra in een slank aluminium zuiltje. Ziet er mooi uit met een gegarandeerde hoge WAF (wife acceptance factor).

Technisch zeer vernieuwend is de ACE technology (Acoustic Compliance Enhancement) die toegepast wordt in de KHT 9000 ACE luidsprekers (Euro 900,- p/s). ACE houdt in dat de conus van de luidspreker van een luchtdoorlatend materiaal met actieve koolstof gemaakt is. Hierdoor onstaan er geen drukverschillen voor en achter de conus en kan de conus gemakkelijker bewegen. Hierdoor is het mogelijk de fysieke omvang van de kast, bij gelijkblijvend geluid, tot 1/3 terug te brengen.

Lambda

Lambda introduceerde een 3-tal nieuwe luidsprekers in de Euro-serie die luisteren naar de namen Amsterdam, Parijs en Athene (foto). De Amsterdam is het topmodel met een adviesprijs van Euro 900,- per stuk. De Amsterdam is voorzien van een hoorn-vormige basreflexpoort. Ook de interne bekabeling van alle luidsprekers schijnt bijzonder te zijn, maar men wilde hier nog geen details over kwijt.

Audipuls

Lotus

Bij Flatscreen vinden we ook het nieuwe luidspeaker merk Lotus. Deze nieuwkomer wordt in Nederland ontworpen en gebouwd. Niet alleen de audio kwaliteiten maar ook het design van deze nieuw luidspeaker zijn afgestemd op de behoefte in de markt. Komend vanuit de professionele markt en in samenwerking met technici is door Van Buren Audio Design een fraai vormgegeven productreeks ontstaan. Mooi detail zijn de granieten sokkels die bij het topmodel Heros worden meegeleverd. Het product is gericht op liefhebbers van goed een geluid, en met oog voor een moderne en strakke vormgeving (foto).

Flatscreen (c) Xingo

Mission

Tes Nederland introduceerde van Mission de Volare- serie, waarvan het topmodel, de Volare V63 (foto), recentelijk is uitgeroepen tot Europese luidspreker van het jaar.

TES (c) Xingo

EDITORS' CHOICE