ARTIKEL

One, Parasound, Sharp


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

One

Een nieuwkomer op de Nederlandse markt is het merk “ONE”. Voor het behalen van een zo hoog mogelijk beeldkwaliteit wordt niet alleen gelet op de beeld & pixelresolutie, maar er wordt bij het ontwerp ook veel aandacht besteed aan de beeldprocessing. Het ontwerp en de productspecificatie voor deze producten wordt in West Europa gedaan, terwijl de productie in het Verre Oosten plaatsvindt. Het leveringsprogramma bevat zowel LCD als plasma schermen. Voorbeeld in het vernieuwend productontwerp is de heatsink achter het scherm. Met als resultaat, een betere warmteafvoer, minder energiegebruik en daardoor een langere levensduur. Een prijsindicatie voor een 42" plasmascherm is Euro 5000,- en voor een 46" scherm € 6000,-.

 Flatscreen (c) Xingo


Parasound

Parasound liet de nieuwe Halo serie zien. Deze bestaat uit een stereo voorversterker, twee 7.5 kanaals surround controllers/voorversterkers, een RDS tuner en diverse eindversterkers, varierend van een monoblock, tweekanaals tot 5 kanaals. Alle eindversterkers zijn THX gecertifceerd. Eind dit jaar komt een DVD speler met DVI uitgang. Interessant om te weten is het feit dat de nieuwe `classic` lijn in 2004/5 geïntroduceerd wordt met een prijsniveau vergelijkbaar met Rotel.

Actual Acoustics  (c) Xingo

Sharp

Een echte Europese primeur was de demonstratie van de Sharp SDH-X500 (foto). Deze fraai vormgegeven combinatie van een DVD, DVD-Audio en SACD speler en 5 maal 100 Watt digitale versterker/processor gaf een prima geluidsbeeld op een Elac 100 serie luidsprekers. Dat het hier ging om een echte primeur ging bleek wel uit het feit dat het on-screen menu alleen in het Japans was. De Europese modellen krijgen uiteraard hun eigen hun eigen taal.

John en Partner (c) Xingo

EDITORS' CHOICE