ARTIKEL

Dreamvision, Elac, Imerge


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

DreamVision

Dreamvision introduceerde de DreamWeaver II projector met Texas Instruments `Matterhorn` DLP chip. Deze breedbeeld (16:9) chip laat toe een echt “Wide PAL” beeld te projecteren. Nu er steeds meer DVD’s op de markt komen in hun originele bioscoopformaat, kan de de DreamWeaver II de beelden tonen in het formaat zoals het bedoeld was.

AND Benelux (c) Xingo

Elac

Elac demonstreerde de nieuwe 100-serie: In de nieuwe 100 serie zitten de eenheden van de 200 serie (foto).

John en Partner (c) Xingo

Tevens was de nieuwe subwoofer opgesteld met een 20 cm aluminium membraan woofer. De constructie van de eenheden van Elac in de 100 serie is bijzonder: de spreekspoel èn de dome bestaan uit één deel. Dit levert buiten een stevige constructie die ook bestand is tegen een hogere belasting.

In de 200 series is de woofer door een nieuwer type vervangen en de nieuwe JET tweeter heeft een weergave bereik tot 50 KHz. De kasten is de 200 series zijn voorzien van afgeronde hoeken (foto).

John en Partner (c) Xingo


Imerge

Imerge had een opstelling rondom de S2000 soundserver, een multiroom muziek server. De S2000 (foto)is voorzien van een televisie interface waarbij eventueel de CD hoesjes getoond worden van de muziek die afgespeeld wordt en 2 weg communicatie via optionele PDA software. De Powerfile tenslotte is een invoerapparaat voor dealers waarbij, tegen een kleine vergoeding, ongeveer 200 CD’s achter elkaar op de S2000 gezet kunnen worden. Dat scheelt een hoop CD’s verwisselen.

Transtec

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »