ARTIKEL

Crystal, Cyrus, Dali, Davis Club


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

Crystal Cables

Crystal Cables maakt gebruik van een zeer bijzondere combinatie van materialen: de kern bestaat uit een massieve zilver/goud legering en de mantel hierom heen is van glas (!). Er is slechts één fabriek ter wereld die dit productieproces aan kan en zowel de materiaal combinatie als de gebruikte productietechnieken maken deze kabel echt uniek. Crystal Cable maakt ook een multikabel, speciaal voor meerkanaals audio èn videosignalen om de bekende kabel wirwar te beperken.

Cyrus

Van Cyrus werd het Tri-arbour rack getoond, met daarin verschillende componenten, die gekenmerkt worden door de scherpe prijs/kwaliteit verhouding (foto).


Dali

Ook op de stand van AND Benelux troffen we de Dali Helicon 400 luidspreker aan, een luidsprekerlijn afgeleid van de Euphonia serie (foto). Ook hierin is een combinatie van een dometweeter en bandtweeter in één behuizing aanwezig, maar deze keer levert Vifa een aantal componenten voor de dometweeter die door Dali gemodificeerd worden. De bandtweeter is wel geheel eigen ontwerp en productie. Dali hanteert het "Off axis" principe waardoor er een breed afstraalgedrag onstaat. Hierdoor hoeven de luidsprekers niet na elkaar toe gedraaid opgesteld te worden voor een optimaal geluidsbeeld. Ook specifiek Dali is het gebruik van met houtsnippers versterkte papierpulp conussen. Ook qua uiterlijk volgt de Helicon de Euphonia serie. Opvallend is de mooie afwerking en kwaliteit van het gebruikte fineer op de kasten. Een monitor versie en centerluidspreker in de Helicon serie volgen nog.

AND Benelux (c) Xingo

Verder op de stand waren de Dali Blue 5005 jubileumversie en Royal serie in pianolak zwart, wit en blauw.

Davis Club / Synn

Nieuw op de Nederlandse markt zijn de homecinema luidspreker sets van Davis Club en Synn (foto). Davis Club en Synn ontwikkelen haar luidsprekers in België en Frankrijk, de productie vindt plaats in China.

Audipuls

EDITORS' CHOICE