ARTIKEL

Vincent, Yamaha


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003
Vincent

Een aantal regelrechte primeurs van Vincent: de eerste Vincent tuner, de nieuwe DVD speler SDV-3 en de SP 997 mono eindversterker. Het feit dat Vincent een tuner lanceert heeft veel te maken met de inzet van importeur Ben Wijmans van Audipulse die de fabrikant in China heeft weten te overtuigen van het marktpotentieel van dit product. Deze hybride (met buis) tuner beschikt over RDS.
De nieuwe DVD speler SDV-3 is speciaal door het gebruik van verschillende D/A converters voor DVD èn voor CD. De D/A converters voor CD zijn bovendien HDCD compatible en de speler beschikt over gebalanceerde uitgangen.

Audipuls

De nieuwe SP997 mono eindversterker beschikt over een groter vermogen dan de SP996, namelijk 200 Watt, een gebalanceerde ingang en een 12 volt trigger. Dat laatste komt overigens ook op de SP996.
Verder werden de SAV-C1 processor/voorversterker en de P200 6-kanaals eindversterker getoond. 055-Audipuls-Vincent 6 kanaals eindversterker SAV-P200+SAV-C1 surround voortrap

Yamaha

Yamaha had een regelrechte primeur met de aankondiging van hun nieuwe MCX-1000 MusicCast server. Yamaha-MCX-1000  Dit multiroom muziekserver werkt draadloos via het WiFi (IEEE 802.B) protocol waarmee het mogelijk is om 5 draadloze ontvangers tegelijkertijd aan te sturen en van verschillende muziek te voorzien. Verder bestaat nog de mogelijkheid om 2 ontvanger via bekabeling aan te sluiten, waarmee het totaal aantal aan te sturen kamers op 7 stuks komt.

Actual Acoustics  (c) Xingo

De MCX-1000 bevat een harddisk van 80 GB en een CD recorder (foto). Er zijn verschillende opnameformaten mogelijk, optie tot WMA formaat volgt volgend jaar. Een zeer handige functionaliteit is de Grace Note CD database die af te spelen en op te nemen CD`s herkent en voorziet van extra informatie zoals artist, titel, tracks etc. Deze database wordt via de ingebouwde LAN verbinding vanaf Internet van nieuwe informatie voorzien.

Actual Acoustics  (c) Xingo

Yamaha-roomset-WiFi Helaas was alleen de documentatie van de nieuwe DRX-2 DVD recorder aanwezig die medio oktober van dit jaar leverbaar zal zijn. Verder gaat Yamaha de THX postprocessing normen hanteren in haar nieuwe AV versterker DSP-Z9 en de nieuwe lijn receivers.

Actual Acoustics  (c) Xingo

Noot van de redactie

Leest u ook: Foto-impressie AV Meeting 2003

EDITORS' CHOICE