ARTIKEL

Kabel primeur

Bij AudioQuest veel aandacht voor de kabels met de DBS adapters (Dielectric Bias System) die het diëlectric van de kabel voeden met spanning. Maar dat is uiteraard niet alles, AudioQuest gaat heel ver in zijn research en maakt de kabels allemaal zelf. Voor het eerst zag ik ook netkabels met een DBS adapter uitgerust. Op het oog uitstekende kwaliteit.

High End Munchen - Audioquest

Alle kabels voor Nederland worden in Roosendaal geassembleerd, dus afwijkende lengtes zal geen probleem zijn. Een wand vol blisters en dozen lokt de klanten.

High End Munchen - Audioquest

Voeten en andere accessoires om resonanties tegen te gaan en de invloed van het meubel onder uw kostbare apparatuur te beperken vind ik bij SSC. Veel aluminium draaiwerk in de voeten, constructies met hout, gespannen in een frame via koorden in de plateaus waar een heel apparaat op past. Niet nieuw, wel erg doeltreffend gemaakt door SSC.

High End Munchen - SSC

Clearaudio showt de Innovation als belangrijkste nieuwtje. Keramisch lager dat zijn taak en druk op het lager verlicht ziet door magneten. Een 70 mm dik plateau uit het nieuwe wondermateriaal POM (Transrotor heeft dat ook). Daaronder een roestvrijstalen subplateau.

High End Munchen - Clearaudio

Een dubbele basis op verstelbare voeten en optische snelheidcontrole met stabilisering. De grote uitvoering start bij 5.800 Euro, de eenvoudiger Innovation Compact bij 4.300 Euro. De Compact heeft geen stalen subplateau en slechts één chassisdeel. Uiteraard beide het liefst uit te voeren met een Clearaudio arm.

High End Munchen - Clearaudio

HiDiamond maakt kabels en luidsprekers. Leuke kleine rondstralers, onder de naam Luxuraudio, die eventueel passen op een ronde subwoofer. Zoals de fabrikant aangeeft is een upgrade naar betere weergave eenvoudig een kwestie van de drivers wisselen.

High End Munchen - HiDiamond

Zijn Italiaans/Engels laat echter te wensen over zodat niet echt duidelijk wordt wat hij verstaat onder “eenvoudige upgrade”. De kabels, die Wim van Kraanen graag aan u levert, zijn mogelijk meer de moeite waard.


EDITORS' CHOICE