ARTIKEL

Smaken verschillen

Eternal Arts bouwt zijn versterkers op basis van het geniale werk van Julius Futterman, dat wil zeggen buizen zonder gebruik te maken van een uitgangstransformator. Het heeft zijn prijs, 2 x 30 Watt voor 9.520 Euro. Ik weet niet of u voor het gruwelijk lelijke gouden monster nog iets extra’s moet betalen bovenop de afgebeelde, iets normalere versie in de folder. Goud of niet, Eternal Arts ziet er aantrekkelijk uit om eens naar te luisteren. Zeker de Full Tube Preamplifier van 13.500 Euro.

High End Munchen - Jeff Rowland

Net als de Jeff Rowland Design Group Criterion voorversterker van 22.998 Euro. Ook dat moet uiterlijk uw smaak zijn. Is het dat en heeft u het geld, dan ontvangt u een voorversterker met een volledig gescheiden netdeel. Een eindversterker zit in dezelfde orde qua prijs.

High End Munchen - Acoustic Solid

Is het goud van Eternal Arts lelijk, de Acoustic Solid Diamant platenspeler van 39.000 Euro is werkelijk de overtreffende trap van wansmaak. Ik zou hem nog niet willen als ik hem gratis kreeg. Veel liever zou ik samenwonen met een Solid Machine Black van maar 2.250 Euro of een Solid 111 van 995 Euro. Dat zijn machines die er goed uitzien en degelijkheid uitstralen.

High End Munchen - PMC

Oversteken over het pad leidt naar Klangwerk. De aanwezige bouwer demonstreert zelf zijn luidsprekers die ontworpen zijn om tegen de muur te gebruiken. Of zelfs aan de muur te hangen. Ik heb er een paar thuis staan en de recensie leest u binnenkort op deze site.

High End Munchen - Klangwerk

De maker vroeg me u er zeker op te attenderen dat de kleine vloerstaander van 4.500 Euro het paar, type PHIL, tegen de muur hoort te staan. Haalt u de voet eraf, dan kan hij ook hangen, maar dan moet wel de poort afgesloten worden vanwege de extra boost in het laag. De firma Neukomm leverde op de beurs de bron en versterking voor het mooie Klangwerk.

High End Munchen - Neukomm

De vertegenwoordiging is in Duitsland in handen van Quad Musikwiedergabe GmbH, de mensen die uw Quad elektrostaten zo mooi restaureren en zelfs nieuwe types leveren. Tot aan een ESL 57 QA, actief met direct gekoppelde, transformatorloze versterkers.


EDITORS' CHOICE