ARTIKEL

Het begint net buiten Hal 3

Net buiten hal 3 staat een immense PMC studio luidspreker naast een minstens zo imposant mengpaneel. Die vormen samen in veel studio’s het gereedschap van de opname technicus. Waar heel andere normen worden gehanteerd dan wij wel eens denken. PMC levert luidsprekers voor thuis, vooral met de FACT serie die er aan komt, ze leveren net zo veel luidsprekers aan studio’s. Omdat ze eerlijk zijn, niets verbloemen en constant van kwaliteit.

High End Munchen - PMC

Daarin staat PMC niet alleen, gelukkig werken veel fabrikanten nog zo, het eerste het beste voorbeeld dat binnen in de hal staat is Atoll. Een Frans merk dat al jaren mijn huiskamer siert voor surround. Met de hand gebouwd in Normandië op ambachtelijke wijze.

High End Munchen - Atoll

Dat kan nog steeds betaalbaar zijn bewijst de geïntegreerde Atoll IN30 versterker, die voor minder dan 500 Euro de toonbank overgaat. Afgeleid van zijn grotere broers, minstens zo betrouwbaar en in hoge mate muzikaal. Fraaier en duurder is de SACD200 in combinatie met de AM200, of een set met de PR300 voorversterker. Terwijl Atoll naast stereo voor surround een processor voorversterker heeft, een dvd speler en meerdere 2 tot 5 kanaal eindversterkers.

High End Munchen - Atoll

In dezelfde stand tref ik een veel duurder merk aan. 3D Lab komt uit de omgeving van Cannes. Sterk in digitale techniek. Denk aan cd spelers, loopwerken en dac`s, ook sterk in versterkers waar digitale techniek een plaats kan vinden.

High End Munchen - 3D Lab

Het verbaast mij dat 3D Lab nooit een Nederlandse importeur heeft gevonden. Het merk heeft al heel wat prestigieuze prijzen weten binnen te halen in eigen land. Of u voor het betaalbare Atoll kiest of voor het duurdere en luxere 3D Lab, het is Jean Marie Reynaud die de luidsprekers kan leveren.

High End Munchen - 3D Lab

De wondermooie Offrande heeft met de komst van zijn bandtweeter de toevoeging Supréme gekregen. Of dat terecht is weet ik niet. Ze zijn in München niet te beluisteren. Nieuw is ook de (Enciente Murale Plate) Nano van JMR.

High End Munchen - EMP Nano

Een luidspreker voor aan de wand. In verschillende kleurstellingen te verkrijgen.


EDITORS' CHOICE