ARTIKEL

Geen importeur, wel de fabrikant

Een volgend voorbeeld van een afwezige importeur en aanwezige fabrikant is Primare. Te bewonderen onder meer een SPA22 geïntegreerde 7-kanaal versterker, die per kanaal 120 Watt levert. Of de SP32 modulaire 7-kanaal processor/voorversterker, te combineren met een Primare eindtrap. Diverse upgrades voor bestaande versterkers en processors zijn leverbaar zo hoorde ik van de Zweedse fabrikant. Vraag er naar bij uw dealer om uw Primare up to date te brengen.

High End Munchen - Primare

Well Tempered Lab heeft iets met golfballen. In een siliconen bad drijft een golfbal die de demping vormt voor een lagerloze armophanging. De pickup arm hangt aan een getwist lusje helemaal vrij. De twist is trouwens de dwarsdrukcompensatie. De Well Tempered Lab draaitafel is net als de arm zwevend, maar niet zo extreem als de arm die erbij hoort.

High End Munchen - Well Tempered Lab

Hoog design gehalte bij de cd speler en de 2 x 150 Watt versterker van Artora. Doet in de verte denken aan Quad. Luxer uitgevoerd met grote, duidelijke displays. Hoe het klinkt kan ik u niet zeggen. Dwars door het geroezemoes op de beurs valt niet veel eer te behalen uit de Artora design luidsprekers en subwoofer.

High End Munchen - Artora

Cambridge Audio pakt groot uit, heeft veel primeurs op de beurs. De mini lijn onder de naam Sonata, in de 650 en 550 Azur lijn nieuwe versterkers, tuners en cd spelers. In het geweld van geldverslindende high end eindelijk een merk dat bewust de prijzen laag weet te houden, en tegelijk kwaliteit levert.

High End Munchen - Cambridge Audio

Erg fraai vind ik het nieuwe glimmende uiterlijk dat het saaie zwart en het nog saaiere grijs doet vergeten (sorry Dimex, grijs is saai). Over smaak valt niet te twisten. Denk bij Sonata aan 298 Euro voor de bron en 398 Euro voor de versterker. Voor de 550 lijn is dat resp. 578 Euro voor cd of versterker en de 650 lijn is het duurste met 698 Euro per component.

High End Munchen - Cambridge Audio

Heel andere prijzen dan Jadis in rekening brengt voor zijn JA80 Gold en JP80 MC Gold jubileum versterkers. Die spreken me daardoor niet erg aan, wel de schattige JA15 monoblokjes. Ach wat een dropjes voor onder de kerstboom dit jaar. Heel chique.

High End Munchen - Jadis


EDITORS' CHOICE