NIEUWS

Deca Dock Aerodream One

Menno Bonnema | 27 oktober 2012

Hoewel in de categorie decadente docks toch zeker meerdere apparaten in aanmerking kwamen, is er eentje die er duidelijk boven uit sprong. Met stip op nummer één dan in de categorie decadent: de Jarre Technologies Aerodream One, eind 2011 uitgebracht. Decadent wat grootte betreft; hij meet maar liefst drie meter en dertig centimeter, hetgeen een nieuwe dimensie geeft aan het begrip ‘high-end’.

Maar vooral ook de prijs mag exorbitant hoog genoemd worden: 400.000 euro. Deze Aerodream wordt dan ook alleen op bestelling gemaakt (levertijd onbekend). Met de Aerodream had de bekende Franse popmuzikant Jean-Michel Jarre voor ogen een systeem te ontwikkelen dat zou laten horen dat muziek uit een iPod ook goed zou moeten kunnen klinken...

Gelukkig is er ook een model voor gewone stervelingen te koop. Een kleinere broer die luistert naar de naam Aerosystem One. Deze probeert hetzelfde principe te bereiken, iPod-muziek op een hifi-manier laten klinken, maar dan voor een iets schappelijkere prijs: 799 euro. Om nog even één decadent detail van de Aerodream One eruit te lichten: om de iPod op een hoogte van meer dan drie meter goed te kunnen docken, wordt een speciale trap meegeleverd, mocht je hem bestellen.


EDITORS' CHOICE