NIEUWS

Bull Dock Geneva XL

Menno Bonnema | 27 oktober 2012

Het Zwitserse audiobedrijf Geneva heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd als het om docking stations gaat. Die reputatie is gestoeld op herkenbare vormgeving en een goede en krachtige geluidskwaliteit. Wat betreft dat eerste: alle Geneva docks zijn te herkennen aan een zekere minimale, vooral strakke vormgeving. Denk aan een vierhoekige luidspreker met een docking station er bovenop, en de optie op een luidsprekerpoot eronder, en dikke kans dat het om een dock van Geneva gaat.

Een deel van de Geneva familie

De zichtbare variatie zit hem in de afmetingen. Je hebt klein (‘S’), medium (‘M’), large (‘L’) en extra large (‘XL’). En natuurlijk de enorme XXL, maar dat is eigenlijk een volledig audiomeubel...

De nieuwe Geneva XXL

De 'Bull Dock-Award', voor zover we de typeringen in het overzicht awards kunnen noemen, is daarom niet voor bovenstaande model, maar voor de in juni 2010 uitgebrachte Geneva XL, een flink uit de kluiten gewassen iPod docking station. Afmetingen van deze bull: maar liefst 55 bij 61 bij 37 centimeter. Gewicht: 38 kilootjes. Ook indrukwekkend: aan boord van de XL heeft Geneva zes luidsprekers geplaatst, die gezamenlijk 6 x 100 Watt kunnen produceren. Het systeem heeft dus enige ruimte nodig. Voor de 'lekker ouderwetsen' onder ons hebben de Zwitsers bovendien besloten ook een cd-speler en een FM-radio toe te voegen.


EDITORS' CHOICE