NIEUWS

Those Were The Days Dock

Menno Bonnema | 27 oktober 2012

Bij de Fatman iTube Carbon zagen we al hoe mooi oude en nieuwe techniek gecombineerd kunnen worden. In zekere zin geldt dat ook voor het hier gekozen docking station van Philips, de Original Radio. Nu zit ‘m de combinatie hier niet in verschillende technieken, maar in het samenvoegen van oud design met nieuwe techniek. De in augustus van dit jaar uitgebrachte Original Radio is een op de vermaarde (Philips) Philetta 254 radio gebaseerde retroradio, waarop je dus ook kunt docken.

Het levert een fantastisch plaatje op. De Original Radio heeft inmiddels enorme media-aandacht gekregen, kennelijk werd er met dit apparaat een gevoelige snaar geraakt. Misschien kun je de conclusie trekken dat het uiterlijk van vele moderne docking stations de potentiële doelgroep (wat dat ook moge zijn) niet aanspreekt. Mocht dat waar zijn, dan ligt er nog een mooie uitdaging voor de design-afdelingen van audio-fabrikanten. In ieder geval verwachten we meer van dit soort retro-docks.

De Philips Original Radio heeft naast een klassieke FM-tuner ook nog een bescheiden prijskaartje meegekregen: 199 euro. Hoewel we beseffen dat in de jaren ’50 de omgerekende 439 gulden toch ook een zeer fors bedrag was…  


EDITORS' CHOICE