NIEUWS

Deense Dock B&O BeoSound 8

Menno Bonnema | 27 oktober 2012

De Beosound 8 heeft vanaf de introductie in november 2010 heel wat tongen losgemaakt - maar dat zijn ze bij Bang & Olufsen wel gewend. Want zodra er een nieuw product van de ‘lopende band’ van het Deense bedrijf rolt, is het wachten op de vele ohh’s en ahh’s die de audio- en videoproducten van B&O steevast oogsten bij de liefhebbers. Toch heeft de Beovision 8 hier niet de ‘design-award’ gekregen. Daarvoor lopen de meningen over het uiterlijk van dit dock te ver uiteen. Je vindt haar schitterend, of je vindt haar helemaal niks...

Het dock met de flaporen, zo zou de typering vanuit het tweede kamp kunnen luiden. Maar goed, ondertussen blijkt dat dock met die grote oren een onvervalst verkoopsucces voor het merk. Binnen een jaar tijd waren er van deze Beosound 8 maar liefst 50.000 stuks verkocht. En dat is des te opmerkelijk, omdat de prijs behoorlijk hoog ligt. Met een bedrag van net onder de duizend euro zit ze in de hogere prijsregionen van de markt voor docs. Dan moet er dus ook wel een behoorlijk goed geluid uit komen, zou je zeggen.

En dat is ook zo; het apparaat wordt gekenmerkt door een krachtig en gedetaillerd geluid. De Beosound 8 was overigens ook één van de eerste docking stations waarmee je je iPad kon docken. Inmiddels opgevolgd door de van AirPlay voorziene Beoplay A8, en als Deense Dock in het overzicht opgenomen. 


EDITORS' CHOICE