NIEUWS

Duurzame Dock - Soulra XL

Menno Bonnema | 27 oktober 2012

Eén kant van het mp3-verhaal mag niet onvermeld blijven: veel spelers gebruiken batterijen, en uit de praktijk weten we dat dat vaak wegwerpbatterijen zijn. Het gebruik van oplaadbare exemplaren zou al beter zijn voor het milieu. Apple heeft destijds gekozen voor op te laden accu-systemen, wat een stap in de goede richting is. Voor docking systemen geldt vaak dat ze aan de netspanning moeten, maar om ze écht mobiel te maken, wordt negen van de tien keer weer voor batterijen gekozen. Daarom mag in dit overzicht de Soulra XL Portable Speaker Dock van Eton niet ontbreken.

De prettig geprijsde Soulra (200 euro) kwam nog net voor de zomer van 2011 op de markt. Het systeem van Eton maakt gebruik van hetgeen wij met z’n allen waarschijnlijk binnen tien jaar allemaal op ons dak (zouden moeten..) hebben liggen: zonnepanelen!

De panelen zorgen ervoor dat de Soulra XL voldoende power aan boord heeft, en dat de XL het maar liefst vijf uur uit kan zingen, voor hij weer wat zon nodig heeft. Sowieso een erg handig dock voor op het strand, én: je hoeft ‘m niet in te smeren… 


EDITORS' CHOICE