NIEUWS

Soundsystem van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013

Heel wat gebruikers kiezen voluit voor een compact alles-in-één audiosysteem. Dat er bij voorkeur ook nog goed uitziet, en dat zonder al teveel moeite muziek vanaf een smartphone of tablet weergeeft. Met behulp van AirPlay en/of Bluetooth.

1) Marantz Consolette - € 999
Metalen kast. Walnoten achterpaneel. Twee 2-weg luidsprekers. Vier eindversterkers, met een totaal vermogen van 180 watt. Wifi. Netwerk aansluiting. USB-poort. 30 pins iOS dock. En de typische Marantz-sound, natuurlijk…

2) Denon Cocoon Stream - € 299
De fraaie, organische vormgeving van deze Denon doet uitgesproken modern aan. Terecht, want de Cocoon Stream zet muziekbestanden vanaf Apple-, Android- en Windows apparaten om in hoogwaardig geluid. Precies wat de moderne muziekliefhebber wil…

3) Bowers & Wilkins A7 - € 799
Aan de buitenkant: strak, chique en minimalistisch. Binnenin schuilt een audiofiele 96 kHz/24 bit DAC, een potige 150 watt versterker en hoogwaardige luidsprekers. Want het is en blijft een B&W, natuurlijk. Doet AirPlay, Wi-fi en netwerk audio.

4) Klipsch Stadium – € 1.995
Een high-end dock, bestaat dat?  Vanaf nu wel, alleszins. Stel je voor: 400 watt piekvermogen, frequentiebereik tot 26 Hz, en echte Klipsch hoorndrivers voor het hoog. Verder krijg je onder andere AirPlay, Bluetooth, DLNA, Wifi en USB.

5) Geneva Sound System Model S Wireless DAB+ - € 399
Dit ‘Made in Switzerland’ systeem omvat twee klasse D versterkers en evenveel 3” breedband luidsprekers. En een FM en een DAB/DAB+ tuner. Streamen vanaf eender welk mobiel apparaat (iOS/Android/Windows/Whatever) kan via Bluetooth.

6) Mcintosh McAire - € 4250
De McAire ziet er zonder meer indrukwekkend uit. En dat is hij ook. Zo zijn het afwerkingsniveau, het gewicht en de stijl typisch McIntosh. Heel chique dus, gebouwd als een tank en haast even zwaar. De McAire kan overweg met AirPlay, Wifi , netwerk en USB.


EDITORS' CHOICE