NIEUWS

Hoofdtelefoon van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013

Er zijn zoveel verschillende hoofdtelefoons verkrijgbaar, dat het haast onbegonnen werk is om de zes beste exemplaren die dit jaar op de markt gekomen zijn er uit te kiezen. Feit is dat je heel waarschijnlijk met elke van de hieronder voorgestelde hoofdtelefoons lang en gelukkig naar muziek kunt luisteren…

1) Bose QuietComfort 15 - € 349.95
Er zijn twee heel goede redenen om de Bose QuietComfort 15 in dit lijstje op te nemen: hij klinkt als een klok en de noise cancelling functie is onwerkelijk goed. Daarbij is ook het draagcomfort eersteklas.

2) Audio Technica ATH-ANC9 – € 339
Deze hoofdtelefoon weert stoorgeluiden als geen ander, met dank aan de ingebouwde QuietPoint noise cancelling technologie. Verder klinkt hij aangenaam relaxed en heeft hij een klein microfoontje om telefoongesprekken te kunnen voeren via je smartphone.

3) Bowers & Wilkins P7 - € 399
De looks en het afwerkingsniveau van deze P7 staan boven elke twijfel verheven. Over de geluidsweergave stelt B&W dat de drivers in de oorschelpen sterke overeenkomsten vertonen met de woofers en tweeters die ze in hun luidsprekers gebruiken. Dat belooft!

4) Philips CitiScape Frames GHL5705/BKP – € 99.99
Er zijn een paar dingen die ze bij Philips heel goed kunnen. Hoofdtelefoons ontwerpen is daar één van. En dat leidt af en toe tot de realisatie van een fraai gesculpteerd staaltje techniek zoals de CitiScape Frames hoofdtelefoon. Doe zo verder, Philips!

5) KEF M500 € 299
Als een fabrikant zich waagt aan een voor hen geheel nieuwe productcategorie, is het resultaat in het begin normaal een stuk minder goed dan bij de concurrentie. Maar deze keer niet. Met de superieure M500 hoofdtelefoon speelt KEF meteen mee aan de top.

6) Sennheiser Momentum On-Ear – € 199.95
Sennheisers zijn prima hoofdtelefoons. Altijd al geweest. De hipheidsfactor bleef er echter wel eens wat bij achter. En daar brengt de Momentum On-Ear ‘Premium Lifestyle Headphones’ nu definitief verandering in. Mooi zo!

 


EDITORS' CHOICE