NIEUWS

Product van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013

Bij HiFi.nl wordt momenteel achter de schermen druk gewerkt aan het Hifidelity Jaarboek 2013-2014. Eén van de redactionele onderdelen is de Product van het Jaar-verkiezing.

In maar liefst twaalf categorieën gave audio- en video-componenten, maar ook smartphones, tablets en televisies, hebben we – samen met de collega's van FWD Magazine – een shortlist van steeds zes producten samengesteld. Het is aan de leden van de HiFi.nl Community om middels hun stemrecht te bepalen welke producten er uiteindelijk als Product van het Jaar in ons boek gaan belanden.

In elk van deze categorieën op de volgende pagina's hebben we zes producten geselecteerd die wat ons betreft de meest interessante nieuwigheden zijn die in de loop van 2013 op de markt gekomen zijn – met uitzondering van een paar producten die strikt genomen uit eind 2012 stammen. Om vanuit deze shortlists op de definitieve Producten van het Jaar uit te komen is het de bedoeling dat de lezers telkens één voorkeur uitspreken middels de enquete hieronder. Op de volgende pagina's vind je alle categorieën en producten toegelicht, te beginnen met categorie 1 hieronder: Versterker van het Jaar. Op pagina 9 en 10 vind je tot slot de vier categorieën van onze collega's van FWD Magazine: smartphones, tablets, 4K televisies en Full HD toestellen.

Let wel: je moet als Community Member ingelogd zijn op HiFi.nl om te kunnen stemmen. Zodoende kunnen we er zorg voor dragen dat alleen de stemmen van de members tellen voor de uiteindelijke uitslag. Je vindt dit artikel gemakkelijk terug via HiFi.nl/Community.

Mocht er dan na inlog nog altijd geen '(Member)' achter je naam staan, kun je dat even melden bij info@hifi.nl

Versterker van het Jaar
Het versterker speelveld is breder dan ooit. Want naast de traditionele transistoren- en buizenapparaten, zijn tegenwoordig ook de zogenaamde digitale versterkers goed vertegenwoordigd. Goed om weten is dat versterkers steeds vaker over een ingebouwde DAC beschikken en dat sommige modellen zelfs streaming mogelijkheden bieden… 

 1) Marantz PM-11S3 - € 3.999
Inderdaad: de PM-11S3 is een rechttoe, rechtaan versterker. Maar dan wel één van de beste die we het afgelopen jaar gehoord hebben. Komt bij dat het prijskaartje in verhouding heel schappelijk is…

 2) NAD D 3020 - € 499
Vernieuwend, hoogst eigenzinnig – alleen al die vormgeving! – en een prijs/kwaliteitverhouding die zijn gelijke niet kent. Probeer maar eens om hier niet verliefd op te worden.

 3) Devialet 170 - € 6.990
Dit is misschien wel de modernste versterker ter wereld. Waarbij de term ‘versterker’ al lang de lading niet meer dekt. De Devialet 170 is namelijk net zozeer een D/A-omzetter en een streamer. En heb je de afstandsbediening al eens bekeken?

 4) Wadia Intuition 01 Power - € 7.500
Hij mag dan compact en slank zijn, er zit een hoop power en kwaliteit in die elegante behuizing verborgen. Zoveel zelfs, dat hij met gemak en op een hoogst muzikale manier een koppel high-end speakers zoals de Wilson Audio Sophia 3’s kan aansturen…

 5) Dan D’Agostino Momentum Monoblock - € 50.000/paar
Dit is high-end hifi op zijn best. De twee Momentums van de legendarische ontwerper Dan D’Agostino spelen de sterren van de hemel. En ze zien er ook nog waanzinnig fraai uit. Peperduur, dat dan weer wel…

 6) McIntosh MA7900 - € 8900
McIntosh heeft dit jaar zoveel mooie nieuwe versterkers geïntroduceerd, dat het moeilijk kiezen is. De MA8000 is ‘the one that rules them all’, maar de MA7900 is bijna net zo goed. En is een flink stuk goedkoper.

Let wel: je moet als Community Member ingelogd zijn op HiFi.nl om te kunnen stemmen. Zodoende kunnen we er zorg voor dragen dat alleen de stemmen van de members tellen voor de uiteindelijke uitslag. Je vindt dit artikel gemakkelijk terug viaHiFi.nl/Community.

Mocht er dan na inlog nog altijd geen '(Member)' achter je naam staan, kun je dat even melden bij info@hifi.nl


EDITORS' CHOICE