NIEUWS

Surroundproduct van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013

Misschien is het ietwat oneerbiedig om zomaar twee soundbars in dezelfde categorie te mikken als een chique AV-receiver en twee peperdure AV-processors, maar we hebben het toch maar geriskeerd. Blijft de vraag welke nu de beste nieuweling is…

1) Marantz AV8801 – € 2399 & MM8077 – € 2199
Deze uitstekend presterende Marantz-combo speelt echt in een hogere klasse dan het gros van de AV-receivers, maar is aan de andere kant een stuk goedkoper dan wat je doorgaans betaalt voor een losse surround processor en een meerkanaals eindtrap.

2) Sonos Playbar – € 699
Een dijk van een soundbar, die tegelijk ook het befaamde audio streaming systeem van Sonos naar je woonkamer brengt, hoe slim is dat? Bijkomende plussen zijn het superieure bedieningsgemak en de mogelijke uitbreiding naar écht surroundgeluid.

3) Philips Fidelio HTL9100 – € 799,99
Het nadeel van een soundbar is dat er enkel virtueel surround geluid uit komt. Maar daar hebben ze bij Philips wat op gevonden. Op de HTL9100 zitten links en rechts twee draadloze speakertjes aangehecht die je kunt loskoppelen en achteraan kunt neerzetten. Slim!

4) Meridian 861 V8 – € vanaf 16.750
De ‘V8’ toevoeging staat er omdat deze 861 surround processor inmiddels al aan z’n achtste editie toe is. Hij kost wat, maar beter dan dit wordt het echt niet. Tot wanneer Meridian één van de volgende jaren met een V9 voor de dag komt, that is.

5) Arcam AVR750 – € 4.999
Eigenlijk is dit een topklasse stereo-apparaat, dat bij wijze van toegevoegde waarde over vijf extra geluidskanalen beschikt. Het resultaat is een 7.1 machine die met evenveel gemak en precisie een intiem concert neerzet als een bombastische blockbuster.

6) Illusonic Immersive Audio Processor – € 15.600
De Immersive integreert een meerkanaals voorversterker, een DAC en een processor in één apparaat. Hij kan maar liefst 16 luidsprekers aansturen – minder kan ook – en 2 subwoofers. Stereo omzetten naar 16.2 en dan toch een natuurlijk geluid overhouden? Dat is de missie van deze Illusonic.


EDITORS' CHOICE