NIEUWS

FWD Smartphones en Tablets

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013

De doorbraak van smartphones en tablets heeft een enorme impact gehad, ook op de beleving van muziek en film. Heel wat mensen gebruiken mobiele toestellen als bron voor media, consumeren er rechtstreeks muziek en video op, of hanteren een tablet als afstandsbediening voor hun AV-apparaat. Het speelveld is immens groot, maar wij hebben de hoogvliegers er uitgepikt. Nu nog het beste van het beste kiezen…

Smartphone van het Jaar

1) Apple iPhone - € 699
De afstand tussen de iPhone en de andere toptelefoons wordt kleiner. Toch blijft de Apple-foon de referentie, met een ijzersterke gebruikerservaring en de ultieme troef voor audio- en filmfans: Airplay. Dit is ook het apparaat met de ruimste aanbod remote-apps.

2) LG G2 - € 549
LG maakt indruk met hun eerste topmodel in jaren. Naast een prachtig IPS-scherm pronkt de G2 met ondersteuning voor hogeresolutie-audio. Er is een infraroodpoort om de G2 als universele afstandsbediening in te zetten.

3) Sony Xperia Z1 - € 649
De solide bouw en de water/stofdichtheid maken de Z1 een smartphone die heel wat kan doorstaan. Toch oogt het niet als een bouwvakkerstelefoon, maar net als een elegante verschijning met een mooi Bravia-scherm.

4) Google Nexus 5 - € 399
In termen van waar voor geld biedt de Nexus 5 heel veel. Ondanks het lagere prijskaartje moet hij niet onderdoen voor duurdere topmodellen. Dat de Nexus een ‘pure’ ervaring biedt zonder allerlei extra verflaagjes boven op Android, vinden wij bovendien heel fijn.

5) Samsung Galaxy Note 3 € 749
Met zijn 5,7-inch Super AMOLED-scherm is de Note 3 een smartphone waar je niet naast kan kijken. Het verenigt het beste van een telefoon en van een tablet, wat vooral fijn is voor mediaconsumptie en gaming. Ook hier ondersteuning voor hoge resolutie-audio.

6) HTC One - € 599
Lange tijd was de afwerking van de iPhone een toonbeeld van hoe het moest. De aluminium behuizing van de One van HTC maakt duidelijk dat ook andere fabrikanten kwaliteit kunnen afleveren – en een telefoon die zeer goed presteert.

Tablets

1) Apple iPad Air - € 479
De nieuwste iPad is dunner dan ooit en heel wat lichter. Vooral dat laatste maakt de iPad Air zeer aangenaam in het gebruik. Net zoals de iPhone is Airplay een waanzinnig handige feature.

2) Apple iPad mini - € 399
Airplay is ook bij de iPad mini present. Of je nu de mini of de Air kiest, heeft meer te maken met de persoonlijke voorkeur voor een grote of kleine tablet. De mini is in elk geval niet langer het kneusje van de familie, want het is nu uitgerust met snelle hardware en een indrukwekkend Retina-scherm.

3) Samsung Galaxy Tab 3 10.1 - € 379
De Galaxy Tab 3 is ondertussen - je had het nooit geraden – de derde generatie van Samsungs antwoord op de iPad. We vinden vooral fijn dat het grote 16:9-scherm films beter toont en dat Samsung heel wat apps voorziet, waaronder een nette DLNA-app.

4) Sony Xperia Tablet Z - € 479
In bad naar een film kijken op een tablet? Met de Xperia Tablet Z kan het, en nog meer. Sony heeft een stijlvol en zeer licht toestel gebouwd dat krachtig genoeg is voor alle apps en bovendien een knappe mediaspeler aan boord heeft. Goede geluidsweergave ook.

5) Google Nexus 7 - € 269
Wie een compacte tablet zoekt met een uitstekend HD-IPS-scherm kan niet veel mis doen door te kiezen voor de Nexus 7. Het pronkt met alle mogelijkheden van een topper, incluis NFC en een stevige batterij. En het prijskaartje maakte het helemaal af.

6) LG G Pad 8.3 - € 299
De laatste tablet van LG dateert weer van drie, vier jaar geleden. Met de G Pad is het merk helemaal terug. De mooie IPS-scherm van de G Pad is een tussenmaat: niet te klein, niet te groot. Ideaal voor onderweg!


EDITORS' CHOICE