NIEUWS

DAC van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013

Een digitale gegevensstroom omzetten naar analoog geluid, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Misschien niet, maar desondanks blijkt het niet evident te zijn om dat ook op een correcte en muzikaal prettige manier te doen. Het zestal hieronder slaagt daar met vlag en wimpel in.

1) Meridian Explorer – € 295
Een flinke hoeveelheid krachtige, digitale technologie, veilig weggeborgen in een aluminium ‘brillenetui’, zo laat deze Meridian Explorer zich kort en krachtig omschrijven. Heeft één ingang, namelijk USB mini type B.

2) Musical Fidelity V90DAC – € 275
Functionele no-nonsense aan de buitenzijde, hoogwaardige 32 bit/192 kHz DAC circuits binnenin.  Het resultaat is een DAC die een paar niveaus hoger presteert dan zijn prijs doet vermoeden…

3) MSB Technology Analog DAC – vanaf € 7500
Net zoals elke andere DAC zet de MSB digitale signalen om naar het analoge domein. Hij doet dat echter op een zodanige manier dat het resultaat sterk doet denken aan het allerbeste wat analoge signaalbronnen te bieden hebben. Indrukwekkend, dat.

4) Bricasti Design M1 – € 8.585
Bricasti is een grote naam in de professionele audio wereld. In fancy looks en/of semi-wetenschappelijke bla bla is men daar niet geïnteresseerd. Wel in zeer hoogwaardige prestaties en een niet al te gek prijskaartje. En dat is precies waar de Bricasti Design M1 voor staat…

5) Wadia 121 Decoding Computer – € 1.399
Een prima klinkende DAC is dit, die gelijk ook dienst doet als hoogwaardige voorversterker. En die in een uiterst aantrekkelijke verpakking komt. Waarom ze hier dan pakweg geen € 2.399 voor vragen? We begrijpen het ook niet.

6) Naim DAC-V1 – € 1.750
Een stroom snel voorbijflitsende cijfertjes zonder enige aarzeling en met de nodige schwung omzetten naar vloeiende, analoge geluidsgolven. Dat doet de DAC-V1 als geen ander. Daarbij is het tegelijk ook een prima hoofdtelefoonversterker.


EDITORS' CHOICE