NIEUWS

Netwerkspeler van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013

Netwerkspelers zijn de nieuwe cd-spelers. Maar dan beter en veel gebruiksvriendelijker. Sommige spelers zijn bedoeld voor één ruimte, andere hebben eerder een multiroom karakter. En er zijn modellen met en zonder ingebouwde opslagcapaciteit.

1) Bluesound Node (€ 449), Powernode (€ 699) & Vault (€ 999)
Bij Bluesound schijnen ze precies te weten waar de moderne muziekliefhebber behoefte aan heeft. En dus lanceerden ze een prima klinkend systeem dat zich net zo goed voelt als hoogwaardige geluidsbron in de woonkamer, dan als complete ‘whole house’ oplossing.

2) Marantz NA-11S1 - € 3999
Omdat ontwerpers Ken Ishiwata en Rainer Finck het alleronderste uit de kan wilden halen, werd de productie van de speler een jaar (!) uitgesteld. Maar het was het wachten meer dan waard. Wat een machine…

3) Meridian Media Source 200 - € 725
Geluidskwaliteit en bedieningsgemak zijn al enkele jaren absoluut top bij de Meridian Sooloos systemen. Maar nooit eerder kon je deze kwaliteit in huis halen voor een dergelijke lage prijs. Zo zien we het graag…

4) Aurender W20 –  € 15.900
Zou dit het beste server/streaming muziekapparaat ter wereld zijn? De kans is groot. Mag ook wel voor die prijs, natuurlijk. Je krijgt er echter wel 6 Tb aan harde schijven bij, plus een royaal bemeten SSD. En de user interface is top.

5) Cyrus Stream Xa - € 1.649
Combineer de gewaardeerde Cyrus streaming technologie met een hoogwaardige DAC en verpak het geheel in een typische Cyrus behuizing. Wat je dan krijgt is de Stream Xa. ‘Engineered to Entertain’ luidt de slagzin van dit Britse merk. De nagel op de kop.

6) SOtM sMS-1000 – vanaf € 2.800
Deze server/streamer combinatie beschikt over 2 Tb opslag en een drievoudige voeding. De systeemsoftware is vrij toegankelijk, en dus kan de machine door middel van allerlei plugins naar hartenlust getuned en getweaked worden. Bonus: 7” Android tablet meegeleverd!


EDITORS' CHOICE