ARTIKEL

Luisteren met XXHighEnd

XXHighEnd is een apart verhaal. Het is de poging de beste muziekbron te maken op basis van een computer. In tegenstelling tot Foobar2000 is het product niet het resultaat van de samenwerking van een groot aantal programmeurs maar slechts van 1 man. Een man die wel gesteund wordt door een internet community van meedenkers en testers en bovenal muziekliefhebbers. Die ene man heeft een monnikenwerk verricht en doet dat nog steeds door verbeteringen en aanpassingen te blijven maken voor het product. Die ene man is Peter Stordiau en hij is een Nederlander die vanuit zijn woonplaats in Overijssel dit opmerkelijke stuk software begeleidt.

De doelgroep voor XXHighEnd is nu nog de muziekliefhebber die niet vies is van experimenteren. Dit komt omdat het product nog steeds wordt verbeterd en vanuit de community steeds meer aanbevelingen komen voor het gebruik van de instellingen en de randapparatuur.

Het middelpunt van XHighEnd is de website www.xxhighend.nl. Daar bevindt zich een forum waar XXHighEnd besproken wordt, er tips en trucs worden uitgewisseld en vanwaar het product kan worden gedownload. Let op, de download leidt tot een demo versie. Deze demo versie is tegen betaling om te zetten in een permanente volledige versie. De kosten zijn op dit moment € 72.

XX Het Begin

De download van XXHighend is eenvoudig als je even de structuur van de engelstalige website en forum door hebt. Kies op de homepage de thread Download Area and Release Notes. Bij het openklikken van deze thread kom je op een volgende pagina uit. Lees eerst de Prerequisites. Hier staat aan welke eisen het computersysteem moet voldoen wil XXHighEnd succesvol spelen. Basis eisen zijn Windows XP of – geadviseerd – Vista dan wel 7. Verder is tenminste 2 GB aan geheugen nodig. Kan het systeem aan deze eisen voldoen, lees dan de Installation Guide for Dummies. Deze handleiding beschrijft gedetailleerd hoe je de installatie moet uitvoeren. De volgende stap is het downloaden van de laatste versie, op dit moment is dat XXHighEnd-09-y500.zip en dit is de complete installatie. Hierbovenop zijn er regelmatige patches te downloaden die dan enkel twee executables bevatten ter vervanging.

 


EDITORS' CHOICE