ARTIKEL

Memory Player

XXHighEnd is een echte memory player en niet een met enkel een flinke buffer. Om zoveel mogelijk mechanische zaken uit de muzikale (signaal) weg te houden wordt er veel in geheugen gestopt en gehouden. De standaard waarde van 100MB bij Memory and Disk utilization is een goede waarde voor tracks die van cd komen in WAV formaat. De speler kan omgaan met schijven die downspinnen na een bepaalde tijd door de muziek eerst in geheugen te halen – daarvoor moet de Split File Size wat groter worden – waarna het besturingssysteem de schijf kan downspinnen omdat er geen activiteit meer op plaatsvindt. Voor zo’n geval moet wel de muziek bibliotheek op een andere schijf staan dan de besturingssoftware van de computer. In zo’n geval moet Copy to XX-Drive by standaard worden aangevinkt waardoor de af te spelen muziek naar de drive waar XXHighEnd op is geinstalleerd wordt gekopieerd. Om eventuele meldingen op te vangen kan een vinkje worden gezet bij Log Activities. In de folder TemporyData vlak onder de folder waar XXHighEnd in is geinstalleerd komen de logbestanden terecht. Het vinkje bij Tooltips zorgt voor de hulpteksten die verschijnen als de muis over een instellingen veld gaat.

Helemaal onderaan het scherm aan de rechterkant zit de optie Unattended. Gebruik deze optie enkel als ook de Alt-X Hotkey is geactiveerd zodat er tussen de Unattended modus en de normale modus geschakeld kan worden en Windows weer wordt hersteld naar de niet-uitgeklede versie dus inclusief Explorer. In de Unattended modus is de geluidskwaliteit het best.

Omdat XXHighEnd bedoeld is als optimale speler is er nog een aantal opties die de geluidskwaliteit beinvloeden. Als eerste is er de mogelijkheid om Kernel Streaming te gebruiken met de Engine #4. Het verschil met Engine #3 komt er in het kort op neer dat #3 een meer analytisch geluid als gevolg heeft terwijl #4 meer de emoties binnen de muziek tot hun recht laat komen. Het gebruik van #3 of #4 is dus afhankelijk van de voorkeur van de luisteraar. Engine #4 is te kiezen onder de Settings tab en er moet dan ook gekozen worden voor een aangesloten apparaat dat met de letters KS begint.

XX Playlist

 


EDITORS' CHOICE