NIEUWSGeneva

Geneva XXL in een nieuw jasje

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2012 | Geneva

Ook Geneva is één van de exposanten op CES 2012. Zij stellen je een nieuwe versie van de Geneva XXL voor. De Geneva XXL is nu standaard voorzien van Apple`s Airplay en heeft bovendien ook een HDMi aansluiting. Daarnaast is het design een tikkeltje anders. De nieuwe versie is wat minder breed en staat hoger op zijn poten dan de vorige XXL. 

De Geneva combineert al je muziek in één stijlvol meubel, dat niet alleen mooi oogt, maar ook prima klinkt. Je kunt je iPhone plaatsen op de geïntegreerde 30 pin connector, subtiel weggewerkt achter een pianolak klepje van dezelfde afwerking als het hele kabinet. De nieuwste versie van de XXL stelt je in staat om muziek te streamen vanaf je iPhone of iPad, want hij is voorzien van Apple`s Airplay. Je hebt daarnaast keuze uit ruim 10.000 internet radio stations. Liever een CD afspelen? Die kun je laden via de gebruikelijk slot-loader. Ook met televisie weet de Geneva XXL wel raad. Hij is voorzien van HDMi ingang voor de aansluiting van je scherm; de Geneva XXL is zo ontworpen dat er een 65-inch flat screen op kan worden geplaatst. 

 

Binnen in de Geneva XXL vind je maar liefst zes luidsprekers (twee tweeters, vier woofers), een flinke subwoofer én een klasse D digitale versterker. Zoals alle Geneva Lab Sound Systems maakt de XXL gebruik van EmbracingSound, een technologie die voor een mooie ruimtelijke weergave zorgt, waar je ook staat of zit. Over de technologie van Geneva schreef HiFi.nl eerder een interessant artikel

De Geneva XXL is prachtig afgewerkt met pianolak en heeft een strakke uitstraling. De nieuwe versie van de XXL staat op wat grotere hoogte dan de vorige versie dankzij de hogere poten. Ook is de nieuwe versie wat minder breed, zodat hij nog minder plek in neemt in de huiskamer. 

 

Geneva is van alle markten, of eigenlijk maten, thuis. Naast de Geneva XXl zijn er ook nog de modellen XL, L, M, S en XS. HiFi.nl schreef een recensie over de Geneva Sound System Model S. De Geneva XS werd vorig jaar tijdens de IFA 2011 geïntroduceerd. Volgens de website van Geneva is de XXL inmiddels in vrijwel geen enkel land meer verkrijgbaar. Het is nog onbekend of en wanneer de XXL in Nederland beschikbaar komt en voor welke prijs.

Kijk op de website van Geneva voor informatie over alle modellen. 

MERK

EDITORS' CHOICE