ARTIKEL

Bandridge - Belkin -SanDisk

Gastauteur | 28 september 2006 | Fotografie Gastauteur

Bandridge

Naast de bestaande kabels en de Profigold-lijn introduceerde Bandridge de High Definition Premium, te plaatsen tussen de standaard kabels van Bandridge en de Profigold-lijn. Dus hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs!

De Bandridge Premium High Definition kabels voorzien in alle aansluitmogelijkheden op het gebied van high definition audio, video, antenne en computer. Maar dan in een premium kwaliteit en dat zie je bijvoorbeeld terug in de 24k vergulde aansluitingen, de verbeterde afscherming en de unieke aansluitlabels voor het makkelijker herkennen van een kabel zodat je deze nooit meer aansluit op de verkeerde in- of uitgang. Bovendien hebben ze goed gekeken naar een goede en vooral herkenbare verpakking. Zo kun je in één oogopslag zien wat voor kabel er in de verpakking zit en staan alle belangrijke kenmerken duidelijk op de voorzijde van de blister. Daarnaast heeft elke kabelgroep een eigen herkenbare afbeelding; zo hebben alle antenne aansluitkabels een giraffe op de verpakking en alle audio aansluitkabels een olifant. Mocht je er dan nog niet uitkomen dan heeft Bandridge nog een interactief hulpmiddel bedacht in de vorm van een touchscreen dat samen met je de juiste kabel zoekt voor de connectie die je wil maken. Met een paar simpele aanrakingen van het scherm heb je de juiste kabel gevonden. Kortom een premium oplossing die past bij een premium kabel! (DvL)


Belkin en PURE/AV

Het Amerikaanse Belkin biedt een uitgebreid productenscala voor de integratie van elektronica, computer en A/V apparaten voor thuis, onderweg of in de auto. Hun PURE/AV producten, waaronder een uitgebreid programma kabels en lichtnet conditioners, worden sinds kort in de Benelux door TransTec gevoerd.

Een 2006 CES Award ontving Belkin voor hun RazorVision DVI-dual-link-kabel. Nu introduceerde Belkin een draadloze oplossing voor netwerkefficiëntie en een van 3-naar-1 HDMI videoswitch waarmee een TV, schakelbaar kan worden aangesloten op drie HDMI apparaten zoals DVD-spelers, kabel/satelliet-ontvangers en audio/video-ontvangers. Deze schakelaar ondersteunt high definition resoluties tot 1080p, kan ook functioneren via HDMI-naar-DVI-kabels en maakt schakelen tussen computers heel eenvoudig met de meegeleverde IR afstandsbediening. De prijs, inclusief HDMI-kabel van drie meter bedraagt € 169,95.

Voor netwerkefficiëntie is Belkin met haar drie ‘N1’ producten gekomen, te weten: N1router F5D8231df4 (€ 189,95), N1 notebookkaart F5D801df (€ 99,95) en N1 desktopkaart F5D8001df (€ 114,95). Deze producten gebruiken Multiple-In-Multiple-Out spatial multiplexing technologie. Draadloos N1 biedt snelheden tot wel 300Mbps op een 40MHz kanaal en tot 150Mbps op een 20MHz kanaal. Zo kunnen onder andere video-, muziek- en fotobestanden snel en efficiënt worden verspreid over de computers bunnen het netwerk.Verder waren er een ‘TuneTalkStereo’ waarmee de iPod video wordt voorzien van de mogelijkheid memo’s, lezingen of intervieuws op te nemen via twee ingebouwde microfoons, een ‘TuneCommandAV’ (dat is een dockingstation voor iPod met voeding, en mogelijkheid om met afstandsbediening via uw home installatie te luisteren), een ‘TuneCastII’ voor universele MP3 spelers om met gebruik van FM stations via een autoradio of tuner te kunnen luisteren, de al genoemde ‘RazorVision’ verbindingen en de uitgebreide reeks PURE/AV kabels en lichtnet conditioning apparatuur. (HV)


SanDisk

Op de stand van Sandisk was een gezonde drukte waar te nemen. Logisch, deze alom bekende en grootste fabrikant van flash memories (dat zijn vaste geheugenkaartjes in allerlei uitvoeringen waarvoor SanDisk ruim 300 licenties heeft) is dit jaar met vele noviteiten gekomen. Bij de cards zit het nieuws vooral in de ‘ExtremeIV’-kwaliteit, waarbij de lees- en schrijfsnelheid is opgevoerd tot 40Mbps! Een uitkomst voor de professionele fotograaf die niet alleen een groot formaat en hoge resolutie wil, maar ook nog meerdere opnamen per seconde wil maken. Ook in juli dit jaar werd een 4Gb SDHC kaart uitgebracht, gericht op digitale foto en video, waar een ‘MicroMate’ USB2.0 lezer wordt bijgeleverd.
Verreweg het meeste nieuws gaat dit jaar over producten voor het gebruik van de kaarten: in juli werden een Extreme Fire Wire Reader en een Extreme USB2.0 Reader aangekondigd, waarmee foto’s met een omvang van 1Gb of meer snel op een computer kunnen worden overgebracht.

In augustus werd de ‘Sansa e280’ MP3-speler aangekondigd met een flash geheugen van 8Gb, uitbreidbaar tot 10Gb via een micro-SD-slot. Daarmee werd de MP3 speler met de grootste capaciteit tot nog toe geboren: 160 uur muziek! Tegelijkertijd werden prijsverlagingen van de overige modellen uit de 200-serie aangekondigd. In september kwam er een opwaardering van het c200 model: card-slot waarmee 4Gb wordt bereikt, kleurenscherm, oplaadbare batterij, een voice recorder functie, USB2.0 aansluiting en mogelijkheid voor WMA-formaat. Tezelfdertijd een ‘Base Station’ voor de Sansa-spelers, waarop een speler en een afstandsbediening passen en waarin een oplaadfunctie voor de batterijen zit, een aansluiting voor een HiFi-set en waarmee ook transfer van MP3-content tussen speler en PC mogelijk is.

Klap op de vuurpijl op deze beurs bleek een mooie slank vormgegeven flash video recorder van slechts 130x66x20 mm, de ‘V-Mate’. Daarmee kan ongeveer 3,6 uur video worden opgenomen voor afspelen via een mobile telefoon (544Kbps) en 1,6 uur via een TV toestel of computer (1.056Kbps). Dus: haal het kaartje er uit en stop het in je mobieltje, portable play station, laptop et cetera. Mij leek het ook niet gek om het kleine ding gewoon ergens op het televisietoestel te plakken en voor opname en weergave aan te sluiten.

Aardig is dat de V-Mate via een eigen infraroodzender de TV op instelbare opname tijden kan aan- en uitzetten! Aansluitingen zijn er voor analoge A/V in- en uitgangen in composiet video en audio, USB mini-B en voedingsspanning. NTSC en PAL worden ondersteund en de kaartformaten SD, microSD, miniSD, MMC/plus/mobile, SDHC en MemoryStick Pro/duo/Pro duo. Echt een hebbeding, vooral gezien de prijs: rond € 150. Opname en weergave via een TV met 75 cm beelddiagonaal tijdens een presentatie gaven een voor mij meer dan acceptabele beeldkwaliteit.
Tot slot nog dit. Terug in Rotterdam heb ik, in een zeer correcte onderneming alhier, een 4Gb compact flashkaart voor mijn Marantz recorder gekocht. De prijs daarvoor bleek aanzienlijk lager dan nog niet zo lang geleden en ook dan de indicatie die SanDisk mij op de beurs gaf. Dat bevestigt de op de IFA te merken toenemende concurrentie in deze tak van sport en ook het goede ondernemerschap van SanDisk om met eigen apparatuur voor flashcards te komen. (HV)


EDITORS' CHOICE