Product van het Jaar Verkiezing 2015


Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

In december verschijnt het Grote AV-Jaarboek, een uitgave van HiFi.nl, FWD en Music Emotion. Onderdeel van deze niet te missen almanak is opnieuw onze Product van het Jaar-verkiezing.

In twaalf categorieën audio- en video-componenten, maar ook smartphones, tablets en televisies, hebben we – de redacties van FWD, HiFi.nl en Music Emotion – een shortlist van steeds zes producten samengesteld. Het is aan onze Community-leden om middels hun stemrecht te bepalen welke producten er uiteindelijk als Product van het Jaar in ons gezamenlijke AV-Jaarboek gaan belanden.

Op iedere van de volgende pagina's hebben we zes producten geselecteerd die wat ons betreft de meest interessante nieuwigheden zijn die in de loop van 2015 op de markt gekomen zijn – met uitzondering van een paar producten die strikt genomen uit eind 2014 stammen. We selecteerden deze producten op de redactie, polsten in de branche en bij dealers, raadpleegden de EISA- en What Hifi-Awards. Nu is het tijd op de winnaars te stemmen. 

Verkiezing
Om vanuit de genomineerden nu op de definitieve Producten van het Jaar uit te komen, is het de bedoeling dat de lezers telkens één voorkeur uitspreken middels de enquete hieronder. Op de volgende pagina's vind je alle categorieën en producten toegelicht, te beginnen met categorie 1 hieronder: Versterker van het Jaar.

Let wel: je moet als Community Member ingelogd zijn op HiFi.nl om te kunnen stemmen. Zodoende kunnen we er zorg voor dragen dat alleen de stemmen van de members tellen voor de uiteindelijke uitslag.

Mocht er dan na inlog nog altijd geen '(Member)' achter je naam staan, kun je dat even melden bij info@hifi.nl

 

Versterker van het Jaar
Het versterker speelveld is breder dan ooit. Want naast de traditionele transistoren- en buizenapparaten, zijn tegenwoordig ook de zogenaamde digitale versterkers goed vertegenwoordigd. Goed om weten is dat versterkers steeds vaker over een ingebouwde DAC beschikken en dat sommige modellen zelfs streaming mogelijkheden bieden… Ons lijstje beslaat diverse budgetklassen, dus houd bij je keuze ook vooral rekening met prijs-kwaliteit! 

 1) ARCAM A39 (€ 1.999)

Met de unieke klasse G-technologie als kloppend hart, is de A39 opnieuw een hele indrukwekkende versterker van Arcam. Net zoals zijn grote broer, de A49, is het een toestel dat op grootse, gepassioneerde wijze met muziek omgaat.  

 2) HEGEL H160 (€ 3.195)

Veelzijdigheid is zonder twijfel de sterkste kant van de Hegel H160. Deze geïntegreerde versterker heeft meer (types) aansluitingen dan bijna alle concurrenten en is gebouwd rond de vervormingsvrije SoundEngine-versterkingstechnologie.

 3) MARANTZ PM14S1 Special Edition (€2.499)

De speciale editie van de PM-14S1 werd door Marantz-goeroe Ken Ishawata getuned, als 30-jarige viering van zijn eerste persoonlijke tuningproject bij het merk. Hij bevat 24 HDAM-units, voor een straffe dynamische bereik zonder ruis, verpakt in een magnifiek behuizing.

 4) MARK LEVINSON NO. 585 (€ 14.490)

Als alleen de gummitoetsjes op de metalen afstandsbediening minpunten zijn moet de NO. 585 van Mark Levinson wel een goed product zijn. En dat is deze versterker zeker. Een hoop geld, maar een mooi exemplaar van Mark Levinson.

 5) PASS LABS INT 60 (€ 11.500)

Met zijn centrale VU-meter is de Int 60 van Pass Labs een echte eyecatcher. Maar naast een prachtig apparaat is het bovenal een zeer krachtige versterker die klasse A en AB combineert om elke mogelijke luidspreker efficiënt aan te sturen.

 6) T+A PA 2500 R (€ 6.500)

De PA 2500 R kan goed worden aangesloten aan zowel grote als kleine luidsprekers. Door een groot aantal ingangen en het ruim beschikbare vermogen opnieuw een echte Duitse allrounder van T+A.


 

Let wel: je moet als Community Member ingelogd zijn op HiFi.nl om te kunnen stemmen. Zodoende kunnen we er zorg voor dragen dat alleen de stemmen van de members tellen voor de uiteindelijke uitslag. 

Mocht er dan na inlog nog altijd geen '(Member)' achter je naam staan, kun je dat even melden bij info@hifi.nl

 

Draaitafel van het Jaar

Je zou denken dat de analoge draaitafel – die toch al meerdere decennia onder ons is – intussen wel volledig doorontwikkeld is. Maar dat is niet helemaal waar. Zodoende werden ook dit jaar weer een aantal opmerkelijke nieuwe vinyldraaiers op de welwillende luisteraar losgelaten…


1) Audio-Technica AT-LP5 (nb)

Audio-Technica is een naam als een klok in de draaitafel-wereld. Het merk dat velen kennen als cartridge-maker, heeft nu opnieuw een draaitafel op topniveau. De AT-LP5 is een direct drive-tafel  met een J-vormig toonarm gebaseerd op AT-designs uit de jaren zestig.

2) Flexson Vinylplay (€ 449)

3) Pro-Ject RPM3 (€ 699)

Een draaitafel gemaakt met de technologie die ontwikkeld is voor duurdere modellen uit de RPM-serie. Indrukwekkende draaitafel met stabiel geluid.

4) Teac TN-300 (€ 399)

Het Japanse Teac brengt met de TN-300 een goede draaitafel voor de nieuwe generatie. Daarom dat je kan kiezen uit phono- en line-outputs, én USB. De TN-300 is beschikbaar is een klassieke houtafwerking, maar ook in hippe kleurtjes.

5) Thorens TD203 (nb) 

Betaalbare en moderne draaitafel voor de beginnende plaatjesdraaier. De TD203 wordt geleverd met de nieuwste TP82 arm, nieuw bij dit soort draaitafels.

6) Well Tempered Labs Simplex (€2.200 excl. element)

Het is Well Tempered Lab gelukt om een zeer toegankelijk klinkende platenspeler te ontwikkelen. Een aanrader voor liefhebbers van vinyl.

 

 

 

Multiroom en Wireless speakers van het Jaar

In 2015 zagen we hoe multiroom een enorme hype werd. Bijna elk audiomerk bracht nieuwe multiroom producten op de markt of gaf een bestaande productlijn een multiroom update. Kies hieronder je favoriete multiroom product, waarbij we de speakers een aparte categorie hebben gegeven.

Multiroom (docks etc) van het jaar

1) Bluesound Pulse Mini (€ 599)

De krachtige Bluesound Pulse had als minpunt de forse grootte. Met de Pulse Mini is nu een compact alternatief. Uitgerust met alle bekende Bluesound netwerk-mogelijkheden, zodat je muziek tot 192 kHz/24-bit kan streamen van je NAS, streamingdiensten en via Bluetooth. 

2) Bluesound Node 2 (€ 549)

De succesvolle Bluesound Node was al heel veelzijdig. Maar toch is de helemaal opnieuw ontworpen Node 2 nog beter. Een nieuw design, een IR-oog, ingebouwde controls en de slimme Bluesound-software maken de Node 2 toch een echte must-have.

3) Devialet Phantom (€ 1.690)

De Phantom is een draadloze speaker zoals geen ander. Zowel qua design als qua gebruikte techniek is het iets heel bijzonder, propvol hightech van de hand van Devialet. Je kan ook meerdere Phantoms in een multiroom-opstellingen inzetten.

4) Denon HEOS 1 (€ 249)

Denons HEOS-lijn wordt dit jaar uitgebreid met deze compacte speaker, die door middel van een extra accessoire ook op batterijen kan werken. Hij is klein, handzaam, maar toch krachtig.

5) Sonos Play:5 (€ 579)

De Play:5 is klankmatig een immense verbetering ten opzichte van zijn voorganger met voldoende vermogen en detail om een hele kamer te onderhouden. Gecombineerd met de Trueplay-tuning klinkt hij top.

6) Samsung R3 (€299)

De R3 van Samsung heeft een eenvoudig ontwerp, maar geeft iedere ruimte iets bijzonders. Via de bovenkant van de speaker makkelijk te wisselen tussen WiFi, Bluetooth en TV SoundConnect.



 

 

 

 

Wireless speakers van het jaar

1) Naim Mu-so (€ 1.250)

De Mu-so is een schitterend ontworpen muzieksysteem dat duidelijk de signatuur draagt van de ontwerpers bij high-end fabrikant Naim audio. Waarbij gebruikskwaliteit, vormgeving en weergave alle drie een gelijke aandacht hebben gekregen.

2) Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless (€ 699)

Een sieraad voor je huis. De Zeppelin Wireless ondersteunt al je favoriete apps en apparaten, en heeft naast Airplay nu ook Bluetooth (aptX) aan boord.

3) KEF MUO (€349)

Een van de beste wireless speakers van dit moment. Een Bluetooth-luidspreker met een luxe uitstraling die mooi refereert naar KEF’s legendarische MUON-speakers.

4) Bose Soundlink Mini 2 (€ 279)

De Soundlink Mini II is net zoals zijn voorganger een fijne, compacte speaker. Handig om mee te nemen op reis, en prima in niet al te grote ruimtes.

5) JBL Pulse (€ 199)

Bijzondere wireless speaker: de JBL Pulse zorgt namelijk voor een lichtshow in je woonkamer. Door middel van de JBL-app kun je snel en eenvoudig een eigen lichtshow regisseren. Levert bovendien een helder geluid.

6) Philips BT-3500 (€ 79)

Budget-vriendelijke speaker van Philips. Handig en simpel in gebruik en bovendien geeft de speaker veel volume af en een duidelijk geluid. Aanrader voor diegene die niet teveel geld wil besteden aan een wireless speaker.



 

 

Digitale bron van het Jaar

Netwerkspelers zijn de nieuwe cd-spelers – dus steeds meer merken doen mee. Sommige spelers zijn bedoeld voor één ruimte, andere hebben eerder een multiroom karakter (zie ook de speakers uit de vorige categorie). En er zijn modellen met en zonder ingebouwde opslagcapaciteit. Na een langdurig proces selecteerden we onderstaande shortlist.

1) Aurender N10 (€ 8.900)

4TB opslag en een 240GB SSD drive zorgen ervoor dat je met de N10 van Aurender altijd genoeg muziek kunt afspelen. Daarnaast kun je met deze kwalitatief sterke speler ook vanuit een NAS streamen.

2) Cambridge Audio CXN (€ 1.099)

Met behulp van UPnP apparatuur kan er gestreamd worden met deze CXN van Cambridge Audio. Voldoende aansluitingen voor externe apparatuur door een indrukwekkend aantal ingangen.

3) dCS Rossini (€25.900)

Prijzige netwerkspeler, maar het neusje van de zalm. De dCS Rossini heeft de modernste techniek in een mooi jasje gestoken.

4) Luxman D-06u (nb)

Netwerkspeler uit de hand van het Japanse bedrijf Luxman. Ontworpen om het beste in muziek naar boven te halen.

5) Naim NAC-N 272 (voorversterker/netwerkspeler)(€ 5.000) 

De NAC-N 272 is een mooi en gedegen apparaat. Een apparaat wat bovendien gehoormatig bij de betere producten in zijn prijsklasse behoort en een brug weet te slaan tussen de typische Naim-weergave en de rest van de wereld. 

6) North Star Design Blue Diamond(€ 2.400)

De Blue Diamond is gemakkelijk in gebruik. Een mix tussen de ‘ouderwetse’ CD-speler en het gemak van een DAC, die overigens beschikbaar is via COAX-, USB- én Toslink ingangen.

 

 

 

Luidspreker van het Jaar

Voor elk wat wils in deze categorie: van kostbare überspeakers tot, vooruit, nog meer kostbare überspeakers... Én meer betaalbare modellen. Toch kan er maar één de Luidspreker van het Jaar worden… Onze selectie, bij dezen!

 

 

1) Bowers & Wilkins 804 D3 (€ 9.000/paar)

De 800-reeks van Bowers & Wilkins zijn van de bekendste speakers in de hifi-wereld. Ook de gloednieuwe 804 D3 is trouw aan die erfenis, met respect voor het verleden maar wel met een stevige scheut spitstechnologie.

2) Dali Opticon 8 (€ 2.598/paar)

Het grote vlaggenschip van de Dali Opticon-serie met 20 cm woofers. De twee 8”-basspeakers kunnen een grote kamer vullen met muziek en/of filmgeluid in perfecte hifi-kwaliteit, en dat voor een redelijke prijs.

3) Focal Sopra N°2 (€ 11.998/paar)

De Sopra N°2 is letterlijk en figuurlijk een luidspreker van formaat. Een hoop geld: maar je krijgt er een prachtige luidspreker voor terug, met Focals unieke geïnverteerde Beryllium-tweeter.  Zowel in zijn klassieke kleuren als in knaloranje of felrood is de N°2 een echt pronkstuk.

4) Harbeth Super HL5 plus (Kersen € 4.590, Eucalyptus € 4.750, Rosewood, Tiger Ebony € 4.870/paar)

Voor de luisteraars van klassieke muziek is de Super HL5 plus een goede koop, zeker als je houdt van een retro-uiterlijk. Transparantie en een enorme soundstage zijn de zaken waar Harbeth mee uitpakt – en die muziekfans zullen bekoren.  

5) Kii Three (€ 10.000/paar)

De Kii Three is een actieve luidspreker die zowel bedraad als draadloos werkt. Er wordt gewerkt met de nieuwste Ncore klasse D technologie, en bovendien beschikt iedere luidspreker over zes 250 watt versterkers die elke unit apart aansturen. 

6) Monitor Audio Gold 300 (€ 4.250/paar)

Monitor Audio vernieuwde zijn bijna-toplijn. De nieuwe Gold 300 bevat twee 6,5-inch bassdrivers, een 4-inch midrange-driver en MA’s bekende C-Cam linttweeter. Oprecht het topstuk uit de Gold-serie van Monitor Audio. 


 

 

Hoofdtelefoon van het Jaar

Er zijn zoveel verschillende hoofdtelefoons verkrijgbaar, dat het haast onbegonnen werk is om de zes beste exemplaren die dit jaar op de markt gekomen zijn er uit te kiezen. Feit is dat je heel waarschijnlijk met elke van de hieronder voorgestelde hoofdtelefoons lang en gelukkig naar muziek kunt luisteren…

 

1) Audeze EL-8 (€ 899)

Er zijn weinig hoofdtelefoons die even goed geluid leveren als die van het Amerikaanse Audeze. De EL-8 is de betaalbaarste Audeze en laat je proeven van wat hun magnetic planar-technologie allemaal te bieden heeft. 

2) Audioquest Nighthawk (€ 599)

NightHawk is de eerste hoofdtelefoon die AudioQuest produceerde, maar behaalde meteen meerdere prijzen binnen. Door de flexibele hoofdband en aangename klank ook geschikt voor langdurige luistersessies. 

3) Audio-Technica ATH-MSR7 (€ 249)

Dit nieuw model van Audio-Technica was bedoeld als opvolger voor de M50, en biedt een hoog luistercomfort. Ook erg geschikt voor professioneel gebruik. 

4) Hifiman HE-1000 (€ 3.299)

3.000 euro voor een hoofdtelefoon is veel geld, maar dan krijg je wel het beste van het beste. HiFiman bewijst hiermee dat het echt de rijzende ster is van de koptelefoonfabrikanten.

5) Focal Sphear (€ 129)

Een in-ear koptelefoon die ook geschikt is voor langere luistersessies. Nieuw op de markt en een first voor Focal. Met een verhoogde bass ook geschikt om te gebruiken in rumoerige ruimtes. 

6) Sennheiser Momentum M2 (€ 99)

De stijlvolle hoofdtelefoons van Sennheiser worden al jaren geroemd. Zo ook de Momentum M2. Door de handige remote control kun je bellen, muziek luisteren én je volume regelen voor zowel apparaten van Apple als Android. 


 

 

DAC van het Jaar

Een digitale gegevensstroom omzetten naar analoog geluid, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Misschien niet, maar desondanks blijkt het niet evident te zijn om dat ook op een correcte en muzikaal prettige manier te doen. Het zestal hieronder slaagt daar met vlag en wimpel in.

1) Chord Mojo (€599)

Sinds 1989 maakt het Britse high-end bedrijf Chord al technologische producten. Door alle lichten op de Mojo kan hij aandoen als een verkeerslicht, daar moet je van houden. Verder een prima apparaat. 

2) Denon DA-10 USB (€ 349)

De Denon DA-10 komt in een luxe en sterke metalen behuizing en drie ingangen. Voor je PC, een USB-ingang voor iPhones en iPads en een ingang voor hoofdtelefoons. Een handige DAC voor onderweg. 

3) Metrum Acoustics Pavane (€ 4.950)

Een DAC met een bijzondere techniek. Mooie afwerking en een eerlijk apparaat. Aan de Acoustics Pavane zit wel een hoog prijskaartje. 

4) Moon 780D (€ 12.500)

De laatste toevoeging van de high-end Evolution-serie van Moon. Je kunt vanuit zowel Bluetooth als Wi-Fi draadloos streamen. Door negen ingangen kun je ook gebruik maken van USB en coax. 

5) NAD M12 (€ 3.999)

Met deze M12 voorversterker van NAD worden alle analoge bronnen eerst omgezet naar een PCM-signaal, vervolgens wordt het geregeld en omgezet naar analoog. Het klinkt alsof er iemand een piano speelt in je woonkamer. 

6) Oppo HA-2 (€ 398)

Budget-vriendelijke DAC. Een apparaat die goed functioneert om geluid van je smarthphone beter te maken. Hierdoor kun je gebruik maken van een kwalitatief betere hoofdtelefoon.  


 

 

Surround producten en soundbars van het Jaar

Vorig jaar gooiden we alles wat met surround te maken had op dezelfde hoop en vond je al een aantal soundbars tussen de speakers en AV-receivers. Het afgelopen jaar zijn de soundbars echter aan zo'n grote opmars begonnen dat ze een eigen categorie verdienen. Rest enkel nog de vraag wie in beide categorieën met de hoofdprijs naar huis mag...

1) Denon AVR-X7200WA (AV-receiver) (€ 2.999)

De AVR-X7200WA is het topmodel bij Denon. Een echte alleskunner dat de nieuwste surroundcodecs, incluis Dolby Atmos én Auro3D, ondersteunt. Hij krijgt zelfs een update voor DTS:X. 

2) ELAC Sub 2070 (€ 1.495)

De SUB 2070 is uniek onder losse subwoofers. Via Bluetooth kan je een koppeling leggen tussen een app op je telefoon en de sub. Het is zelfs mogelijk om via je smartphone een kamermeeting uit te voeren, zodat je maximaal basplezier in jouw ruimte krijgt.

3) Klipsch Reference Premiere RP-280 (€ 3.000)

De nieuwe Reference Premiere-speakerfamilie is precies dat: een referentie op vlak van surroundgeluid. Onder meer het gebruik van hoorntweeters garanderen een indrukwekkende filmervaring.

4) Sony STR-DN1060 (€ 579)

De opvolger voor de prima klinkende DN1050 behoudt de geluidskwaliteit, maar voegt er geavanceerde streamingmogelijkheden en multiroom aan toe. Er ontbreekt maar weinig aan deze 7.2-versterker van 165 watt.

5) Teufel LT5 licensed by Dolby Atmos (surroundspeakers) (€ 3.499)

Combineer deze speakerset met een Dolby Atmos-compatibele receiver en je ondergaat een ongelooflijke surroundervaring. De speakers zien er in tegenstelling tot andere Atmos-producten slank en verfijnd uit.

 6) Yamaha CX-A5100 (€ 2.699)

De CX-A5100 is het nieuwe Yamaha-vlaggenschip op het gebied van surroundsound. De voorversterker ondersteunt 13 kanalen voor surroundspeakers en twee subwoofers. Bovendien werkt hij naadloos samen met het MusicCast-platform.


 

 

 

Soundbar van het jaar

1) Arcam Solo (€ 999)

De Solo van Arcam zorgt voor een warm en detailrijk geluid. Een soundbar met een mooi uiterlijk en behalve voor tv kan het ook dienen als een hoge kwaliteit stereo-installatie voor in je huis. 

2) DALI Kubik One (€ 999)

DALI uit Denemarken is een gevierde naam als het op luidsprekers aankomt. De Kubik One is hun eerste soundbar – of moet dat stereo-soundsystem zijn? Via Bluetooth of een van de fysieke ingangen lever je muziek aan deze designtopper.

3) Raumfeld Soundbar (€ 1.299)

De Soundbar voegt het hifi-geluid van moederhuis Teufel samen met de multiroom-mogelijkheden van Raumfeld. Het resultaat is een stijlvolle soundbar die geleverd wordt met een krachtige subwoofer die je onder de zetel kan schuiven.

4) Samsung HW-J650 (soundbar) (€ 599)

Door vier ingebouwde speakers, die een balans tussen lage en hoge tonen verzorgen, kun je met de HW-J650 overal in je kamer genieten van mooi geluid. Hij is deel van Samsungs Multiroom-familie en kan uitgebreid worden met twee extra speakers voor surroundgeluid.  

5) Sonos PLAYBAR (€ 799)

De PLAYBAR is de meest verkochte soundbar ter wereld. Met zijn vele streamingopties en een nieuwe update die de klank danig verbeterde, zal dat wellicht nog even zo blijven. Voeg een Sub en twee Play-speakers toe voor surroundgeluid.

6) Yamaha YSP-5600 (soundbar)(€ 1.799)

Moet je voor Dolby Atmos echt je woonkamer volstouwen met speakers? Neen, zegt Yamaha. Deze YSP-5600 is de eerste Atmos-compatibele soundbar ter wereld – en meteen een van de indrukwekkendste surroundproducten ooit. 

 

 

 

Smartphone van het Jaar

De doorbraak van smartphones heeft een enorme impact gehad, ook op de beleving van muziek en film. Heel wat mensen gebruiken mobiele telefoons als bron voor media - zowel beeld als geluid - of gebruiken hem als afstandsbediening voor hun AV-apparaat. Het speelveld is groot, maar wij hebben de hoogvliegers eruit gepikt.

Smartphone van het jaar

 

1) HTC One A9

De nieuwe HTC One A9 mikt regelrecht op de muziekliefhebber. Geleverd met een hi-rescompatible DAC en een hoofdtelefoonversterker die krachtiger is dan bij een normale telefoon. Hierdoor is het toestel geschikt voor betere hoofdtelefoons. 

2) Huawei P8

Huawei wil aantonen dat je voor een redelijke prijs al een echt alternatief voor de toppers van Samsung en Apple in handen kan krijgen. De P8 is een knap afgewerkt toestel in glas en metaal, met prestaties die zeker niet slecht zijn.

3) iPhone 6s

Nieuwste pareltje uit de Apple-fabriek. Met nieuwe functies en grote interne verbeteringen de langverwachte opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Grootste vernieuwing is de 3D Touch waardoor je de telefoon op een nieuwe manier kunt bedienen.   

4) LG G4

Deze compacte LG-smartphone met een 5,5 inch Quad HD-scherm biedt een uitstekende kijkervaring en heeft een van de beste camera’s ingebouwd. Met zijn f/1,8-diafragma krijg je zelfs bij slecht licht mooie foto’s. Zeer mooi is de lederen versie.

 5) OnePlus Two

Na het ongelooflijke succes van de One komt OnePlus met de Two. Een ‘flagship killer’ zou hij zijn, en met een zacht prijskaartje en topspecificaties lijkt dat ook het geval te zijn. 

6) Samsung Galaxy S6 Edge

Door de snelheid van het nieuwste Samsung-toestel hoef je nooit meer wachten. De Galaxy S6 Edge is een samensmelting van metaal en glas. Een mooi ontwerp van Samsung. 


 

 

TV van het Jaar

We willen een steeds betere televisie ervaring. En een van de vereisten daarvoor is een groter beeld, maar dan wel zonder geconfronteerd te worden met de pixelstructuur van het scherm. Van OLED tot en met 4K: wij selecteerden de zes beste tv's van het jaar.

 

 

1) LG 55EG960V (€ 3.999)

Dure prijs, maar het waard als je de beeldkwaliteit ziet. Door het gebogen UHD-oledpaneel met perfecte zwartweergave van de 55EG960V beleef je de ultieme kijkervaring.

2) Panasonic TX-55CX800 (€ 1.845)

Perfect beeld met deze Viera TX-55CX800-tv van Panasonic. Studio Master Drive zorgt voor contrast en Local Drimming Pro verbeterd zwarte en donkere kleuren. Al met al een vier keer hogere beeldresolutie dan standaard HD tv’s. 

3) Philips 55PUS7600 (€ 1.999)

Het slanke ontwerp van de 55PUS7600 pronkt met een superscherp en vloeiend beeld. Door de EISA-jury werd deze televisie al gekozen als beste koop van 2015-2016 in Europa. 

4) Philips 65PUS8901/12 (€ 1.999)

Beleef ultieme de Ambilight-ervaring met deze tv. Met meer dan acht miljoen pixels zien beelden er op deze Ultra HD-TV nog beter uit dan dat je gewend bent. Iedere dag kun je genieten van een meeslepende ervaring met de Philips 65PUS8901/12 Android TV. 

5) Samsung UE65JS9500 (€ 4.999)

Vier keer meer detail dan een Full HD-tv bij deze Ultra HD-tv. Via Bluetooth kun je ieder willekeurig toetsenbord met internet aansluiten om te internetten in de Full Webbrowser. 

6) Sony KD-55X9005C (€ 2.499) 

Ook de Ultra HD-tv van Sony bevat 4 keer meer pixels dan een normale Full HD-tv. Het is de dunste tv die Sony ooit gemaakt heeft en biedt de mogelijkheid beelden in 3D te bekijken.