Artikelen van fotograaf Rob van GinnekenReport: Volvo XC90 met Bowers & Wilkins

Gepubliceerd op 19 juni 2015
Auteur: Rob van Ginneken
BowersWilkinsVolvo.jpgDe liefhebbers hoeven in de nieuwe Volvo XC90 eigenlijk niet eens naar de decent ingegraveerde naam bij de luidsprekers van het high-end systeem te kijken. In de centraal geplaatste tweeter bovenop het dashboard herken je de ‘handtekening’ van Bowers & Wilkins. Een exclusief kijkje in de keuken van het ontwikkelingsteam.
lees verder>>

Jamo Reference 909

Gepubliceerd op 27 augustus 2012
Auteur: Rob van Ginneken
LuidsprekersBij een luistersessie met de Jamo Reference 909 begeef je je mijlenver buiten de gebaande paden. Met hun forse afmetingen en open constructie zullen deze exotische luidsprekers de beoordeling door menig ballotage commissie (lees: levenspartner) mogelijk niet overleven. Aan de andere kant kun je nauwelijks een krachtiger statement voor je muziekhobby bedenken en - het valt absoluut niet te ontkennen - heb je met de high-end Jamo's in feite twee sculpturen in je woonkamer staan. Heuse kunstwerken.
lees verder>>

Mark Levinson: high-end klaar voor de toekomst

Gepubliceerd op 15 september 2011
Auteur: Rob van Ginneken
Mark Levinson Audiac show aanvulling - 12092011Al zowat veertig jaar spitst de liefhebber bij het horen van de naam Mark Levinson spontaan de oren. Want zo lang houdt de Harman-dochter zich maar met één ding bezig: audioapparatuur produceren voor de champions league van het muziekplezier. In luistertesten niet zelden gebruikt als ijkpunt om andere merken te boordelen. Toch neemt Mark Levinson nu een volgende stap: na een periode van relatieve rust bouwen de Amerikanen weer door aan hun merk. De modellenlijn wordt verbreed en ML legt de lat indien mogelijk nóg hoger. Volgend jaar – te beginnen bij de CES - mogen we zonder twijfel op extra vuurwerk rekenen vanwege de viering van hun 40-jarig jubileum.
lees verder>>

Primeur: Saab 9-5 met Harman Kardon: Fusion

Gepubliceerd op 18 augustus 2010
Auteur: Rob van Ginneken
Saab 9-5 Harman KardonDe Saab 9-5. Bijna was de chique sportlimousine er niet gekomen. Maar nu ons eigen Spyker het Zweedse prestigemerk heeft ingelijfd, zien we hem alsnog op de weg verschijnen. Spyker en Saab. Rock en jazz. Noem het fusion.
lees verder>>

Studio Alkmaar Show 2010

Gepubliceerd op 11 februari 2010
Auteur: Rob van Ginneken
Studio Alkmaar Show 2010 (c) XingoDe Studio Alkmaar Audio show heeft zijn vorm – of moet je zeggen klank – kennelijk gevonden. Na de succesvol verlopen primeur van vorig jaar heerste in het AZ voetbalstadion wederom een ontspannen sfeer. Wel lekker druk, maar doorgaans toch met voldoende mogelijkheden om de sets van je keuze rustig te beluisteren. Al was er zondag misschien wat veel volk op de been. Uiteindelijk kwamen er totaal zo’n 1800 liefhebbers naar Alkmaar. De helft meer dan tijdens de eerste editie. HiFi leeft.
lees verder>>

Interview Dieter Burmester

Gepubliceerd op 10 december 2009
Auteur: Rob van Ginneken
Dieter Burmester (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c)In de exotische Bugatti moest Dieter Burmester woekeren met elke centimeter om een carfi systeem naar zijn high end normen te ontwikkelen. Het leverde een boel innovatieve oplossingen op. Bij zijn tweede creatie – in de Porsche Panamera – kreeg Burmester letterlijk en figuurlijk veel meer ruimte. En dat hoor je.
lees verder>>

Restek Mini Sat digitale tuner

Gepubliceerd op 17 januari 2008
Auteur: Rob van Ginneken
Restek Mini satEen wereldprimeur op audiogebied. Hoe vaak maak je het nog mee? Toch is daar in het geval van de Restek Mini Sat duidelijk sprake van. Nooit eerder werd een hoogwaardige satellietontvanger* ontwikkeld die speciaal is bedoeld voor het beluisteren van muziek uit de ruimte.
lees verder>>

Heineken speakerkratjes

Gepubliceerd op 13 september 2007
Auteur: Rob van Ginneken
Heineken Speakerkratjes - 13-09-2007 (c) XingoJe kunt de ‘speakerkratjes’ van Heineken niet bepaald onder het kopje highend audio rubriceren. Met een beetje fantasie kun je ze wel smakelijk noemen. En iets voor de liefhebbers.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE