Artikelen van fotograaf Quintijn BultermanReview Bowers & Wilkins CDA-16 custom install eindversterker

Gepubliceerd op 1 augustus 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
2021-04-01 BowersAndWilkins CDA-16Custom install is een categorie die aan populariteit wint, om meerdere redenen. De behoefte aan 'onzichtbare' audio of de wens om de woning zo volledig mogelijk te automatiseren zijn er twee van. Toch bestaat er bij veel mensen een beeld dat het een dure aangelegenheid is. In de praktijk blijkt dat enorm mee te vallen, zo leerde ik onder meer bij Comfort & Design. Zeker als je zelf handig bent en een mooi project wel aandurft. In die categorie kijken we vandaag naar de CDA-16, een 16-kanaals eindversterker van Bowers & Wilkins.
lees verder>>

Review Sendy Apollo: een trip naar de maan en terug

Gepubliceerd op 16 juni 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
Sendy Apollo_6Wellicht is voor velen de naam Sendy Audio nog onbekend, maar onbekend maakt niet onbemind. Het merk is een dochter van het grotere merk Sivga. We hebben enige tijd geleden al de Sendy Audio Avia mogen reviewen en daar werden we heel gelukkig van. Nu hebben we het kleine broertje ontvangen, en is het hopen een zelfde soort ervaring. Aan de naam zal het in ieder geval niet liggen. Wij kunnen in ieder geval alleen maar denken aan de Apollo's die richting de ruimte gingen. En de Apollo die de eerste mensen naar de maan bracht.
lees verder>>

Review Sivga SV021 hoofdtelefoon: stijlvolle, betaalbare head-fi

Gepubliceerd op 22 maart 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
Sivga SV021_5Op de enige audioshow in 2021 die echt kon doorgaan, Dutch Audio Event, kwamen we bij Network Media Systems een paar producten tegen die onze interesse grepen en daarna ook niet meer losliet. En kleine verrassing: het zijn geen onbereikbare hifi-zaken waarvoor je een lening moet afsluiten of een paar organen moet verkopen. Het zijn audioproducten die betaalbaar zijn, maar goed gebouwd en echte kwaliteit vertegenwoordigen. Neem bijvoorbeeld deze Siva SV021 hoofdtelefoon.
lees verder>>

Review iFi Audio hip-dac2: voor de Anonieme Audiofielen

Gepubliceerd op 15 maart 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
iFi Audio hip-dac2 De iFi Audio hip-dac2 kwamen voor het eerst tegen op Dutch Audio Event, waar het fraaie design én de bijbehorende weergavekwaliteiten al een goede indruk maakten. Dus als jij een echte hipster bent, louter speciaalbier drinkt, de baard verzorgt met speciale olie en op een zeer oncomfortabele caféracer rijdt, dan is dit het product voor jou! Toch? Of is dat dan weer te scherp door de bocht?
lees verder>>

Review Teufel Airy Sport TWS

Gepubliceerd op 2 maart 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
teufel airy sport tws _5Dat sportkoptelefoons en in-ears Hot Business, dat mag toch geen verrassing meer heten. Zeker nu het betere weer dan eindelijk op komst is, zetten veel fabrikanten in op personal audio voor tijdens het sporten. Een tijdje geleden hebben we daarom al eens naar de Shokz Openrun gekeken, de #botconductiehoofdtelefoons (Scrabble-alert) met een behoorlijke out-of-the-box benadering. Teufel heeft ons nu de Airy Sport TWS in-ears toegestuurd. Dat belooft weer een hoop lichaamsbeweging voor het goede doel; een review.
lees verder>>

Review Sbooster BOTW MKII: een tweak of een pure upgrade?

Gepubliceerd op 31 januari 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
2018-09-14 Sbooster BOTW-PP-ECO-MKII (1024x768)Het is een onderdeel dat ons allemaal wat blijft verbazen; stroom! En dan natuurlijk met name de invloed ervan, en wat je daar zoal tegen kunt doen. We hebben dat persoonlijk al volop ervaren met de Niagara-producten van AudioQuest, de 1200 en de 3000. Maar durf eens een stap verder te gaan en we worden verrast door de hoeveelheid producten die je dan vindt, waarbij we om één naam niet echt heen kunnen: Sbooster. In deze review kijken we naar de Sbooster BOTW MKII.
lees verder>>

Review JBL BAR 9.1: een Sonos-killer in een fraai jasje

Gepubliceerd op 17 januari 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
JBL Bar 9.1In veel woonkamers is een soundbar niet meer weg te denken. Het is een broodnodige verrijking van het tv-geluid van moderne, platte toestellen. Tegelijkertijd is de gemiddelde soundbar inmiddels van dusdanig niveau, dat er ook lekker muziek mee geluisterd wordt. Een allround systeem dus, met een allround sound. En als er een fabrikant is die een geweldige sound voor de massa kan neerzetten, dan is het JBL wel. Logisch dus dat ook zij op de soundbartrein gesprongen zijn.
lees verder>>

Zelfbouw met Samsung SSD: bouw je eigen muziekstreamer

Gepubliceerd op 13 januari 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
Samsung SSDAl die prachtige reviews over mooie audioproducten zijn leuk en aardig. Je kan die fraaie producten kopen, neerzetten en er direct van genieten. Maar soms is het veel leuker om zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat is iets wat we de gemiddelde audiofiel niet hoeven te vertellen. Maar misschien is meteen je eigen luidspreker bouwen iets te veel van het goede. Tegenwoordig kun je gelukkig prima aan de slag met andere projecten. Door de sprong in streaming is het bijvoorbeeld vrij eenvoudig om je eigen muziekstreamer te maken. Of laten we zeggen, 'audiofiele pc'. We nemen je graag mee in dat project.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE