Artikelen van fotograaf Quintijn BultermanAchtergrond: van standaardkabels naar een hoorbare upgrade

Gepubliceerd op 29 november 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
AudioQuest 101 achtergrond_3Je koopt een nieuw apparaat en voor je het weet liggen er weer een paar standaard zwarte kabels in een kastje. En dat is ondertussen een jungle van kabels geworden. Zeker als je een surround versterker, dvd/blu-rayspeler, mediabox, spelcomputer, soundbar én/of streamer hebt staan. Of nog meer. Overal zitten kabels bij. Je apparaten aansluiten met de standaard bijgeleverde kabels werkt uiteraard prima, maar is het ook een goed idee? Of laat je kwaliteit liggen?
lees verder>>

Review Denon PerL Pro: True Wireless in-ears

Gepubliceerd op 1 september 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
Denon PerL Pro_1De strijd in het hogere segment draadloze in-ear is losgebarsten. We zien niet alleen de prijs oplopen, maar ook de geluidskwaliteit en techniek enorme sprongen nemen. Apple, Bowers & Wilkins en Sony zijn slechts een paar groten namen in de markt, die hier vechten om een aandeel. Denon heeft de handschoenen opgepakt en is de ring ingestapt. Met de PerL Pro gaat Denon die strijd aan, maar wel met een geheim wapen...
lees verder>>

Review Jabra Elite 7 Pro

Gepubliceerd op 21 november 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
2021-09-01 JabraElite7ProUit het huidige pakket van in-ear toepassingen van Jabra selecteerden we de Elite 7 Pro, een volgens de makers revolutionair product dat voorzien is van Jabra MultiSensor Voice-technologie die de beste gespreksfuncties van zijn klasse biedt. Maar hoe zit het met de audiokwaliteiten bij muziekweergave?
lees verder>>

Review Teufel Real Blue TWS: muziek voor de massa

Gepubliceerd op 11 september 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
Teufel Real Blue TWS_3Laten we er geen doekjes om winden; we testen een hoop Teufel producten. Want in de lage landen zijn we doorgaans erg blij met Teufel. Dat komt omdat je veelal een goed product, voor een hele betaalbare prijs krijgt. Dan doe je het al snel goed, nietwaar? Maar laten we daar ook eerlijk in zijn. We testen deze Teufel Real Blue TWS wel eerst even voordat we er een stempel 'goed' op drukken. Of had er misschien iets beter gekund?
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins CDA-16 custom install eindversterker

Gepubliceerd op 29 augustus 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
2021-04-01 BowersAndWilkins CDA-16Custom install is een categorie die aan populariteit wint, om meerdere redenen. De behoefte aan 'onzichtbare' audio of de wens om de woning zo volledig mogelijk te automatiseren zijn er twee van. Toch bestaat er bij veel mensen een beeld dat het een dure aangelegenheid is. In de praktijk blijkt dat enorm mee te vallen, zo leerde ik onder meer bij Comfort & Design. Zeker als je zelf handig bent en een mooi project wel aandurft. In die categorie kijken we vandaag naar de CDA-16, een 16-kanaals eindversterker van Bowers & Wilkins.
lees verder>>

Review Sendy Apollo: een trip naar de maan en terug

Gepubliceerd op 16 juni 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
Sendy Apollo_6Wellicht is voor velen de naam Sendy Audio nog onbekend, maar onbekend maakt niet onbemind. Het merk is een dochter van het grotere merk Sivga. We hebben enige tijd geleden al de Sendy Audio Avia mogen reviewen en daar werden we heel gelukkig van. Nu hebben we het kleine broertje ontvangen, en is het hopen een zelfde soort ervaring. Aan de naam zal het in ieder geval niet liggen. Wij kunnen in ieder geval alleen maar denken aan de Apollo's die richting de ruimte gingen. En de Apollo die de eerste mensen naar de maan bracht.
lees verder>>

Review Sivga SV021 hoofdtelefoon: stijlvolle, betaalbare head-fi

Gepubliceerd op 22 maart 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
Sivga SV021_5Op de enige audioshow in 2021 die echt kon doorgaan, Dutch Audio Event, kwamen we bij Network Media Systems een paar producten tegen die onze interesse grepen en daarna ook niet meer losliet. En kleine verrassing: het zijn geen onbereikbare hifi-zaken waarvoor je een lening moet afsluiten of een paar organen moet verkopen. Het zijn audioproducten die betaalbaar zijn, maar goed gebouwd en echte kwaliteit vertegenwoordigen. Neem bijvoorbeeld deze Siva SV021 hoofdtelefoon.
lees verder>>

Review iFi Audio hip-dac2: voor de Anonieme Audiofielen

Gepubliceerd op 15 maart 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
iFi Audio hip-dac2 De iFi Audio hip-dac2 kwamen voor het eerst tegen op Dutch Audio Event, waar het fraaie design én de bijbehorende weergavekwaliteiten al een goede indruk maakten. Dus als jij een echte hipster bent, louter speciaalbier drinkt, de baard verzorgt met speciale olie en op een zeer oncomfortabele caféracer rijdt, dan is dit het product voor jou! Toch? Of is dat dan weer te scherp door de bocht?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE