Artikelen van Jasper MijwaardVijf home cinema achtergronden en reviews die je niet mag missen

Gepubliceerd op 10 maart 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
marantzOm te laten zien dat home cinema ook voor audiofielen en andere liefhebbers interessant kan zijn, hebben we vijf artikelen van de collega’s van Homecinema Magazine op een rij gezet.
lees verder>>

Review: Marantz M-CR611

Gepubliceerd op 26 februari 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
Marantz M-CR611Met de Marantz M-CR610, de voorganger van het hier gereviewde model, ben ik bekend. Die klinkt én werkt prima, maar vooral de app van Marantz laat in mijn geheugen behoorlijk wat te wensen over. Eens kijken of de M-CR611 net zo geslaagd is en of Marantz heeft gewerkt aan de bediening.
lees verder>>

Videoreview: DALI KATCH

Gepubliceerd op 23 februari 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
dali katch videoreviewNa een korte stop zijn we vanaf deze week weer helemaal terug met de videoreview! We trappen af met een van de meest besproken nieuwe producten van dit jaar: de DALI KATCH.
lees verder>>

MQA en Universal Music Group gaan samenwerking aan

Gepubliceerd op 16 februari 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
mqaHet lijkt erop dat MQA-bestanden binnenkort nog beter verkrijgbaar zullen zijn. Na de deal met platenmaatschappij Warner heeft MQA nu namelijk ook een overeenkomst gesloten met Universal Music Group.
lees verder>>

Meer details Wilson Audio WAMM Master Chronosonic bekend

Gepubliceerd op 15 februari 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
wamm master chronosonicWilson Audio heeft meer details losgelaten over hun WAMM Master Chronosonic, die met een prijs van bijna 700.000 dollar met gemak het nieuwe vlaggenschip genoemd kan worden.
lees verder>>

Waarom krijg je kippenvel van goede muziek?

Gepubliceerd op 28 januari 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
KippenvelHet moment waarop de gitaar inzet bij je favoriete solo of juist een prachtige stem die de mooiste teksten door je luidsprekers jaagt… Veel mensen kennen het fenomeen, maar waarom krijgen we eigenlijk kippenvel van goede muziek?
lees verder>>

De 10 duurste en meest extravagante hoofdtelefoons ter wereld

Gepubliceerd op 20 januari 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
headerHoofdtelefoons. Vrijwel iedereen heeft minstens ŽŽn exemplaar in huis, al zijn het de goedkope in-ears die je bij je mobiele telefoon hebt gekregen. Maar hifi-liefhebbers of de Žchte hoofdtelefoon-enthousiasten geven graag wat meer geld uit aan een exemplaar dat wat specialer is en vooral beter klinkt.
lees verder>>

Vinylverkoop bereikte nieuw hoogtepunt in 2016

Gepubliceerd op 15 januari 2017
Auteur: Jasper Mijwaard
vinylWe beloven in 2017 nooit meer te zeggen dat ‘vinyl helemaal terug is’, maar we beginnen het jaar toch met een interessant feit: er werden in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar 3,2 miljoen platen verkocht – de laatste keer dat dat gebeurde was in 1991.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE