NIEUWSWilson Audio

Meer details Wilson Audio WAMM Master Chronosonic bekend

 

Wilson Audio heeft meer details losgelaten over hun WAMM Master Chronosonic, die met een prijs van bijna 700.000 dollar met gemak het nieuwe vlaggenschip genoemd kan worden.

Full circle

“Zelfs als hij accountant was geweest had David Wilson nog luidsprekers gebouwd. Het zit in zijn bloed.” Zo valt te lezen in een statement vanuit het merk. De eerste commerciële luidspreker van Wilson Audio was de WAMM (Wilson Audio Modular Monitor) – een speaker met beweegbare modules, via een gepatenteerd systeem van Wilson Audio zelf.

En nu komt Dave Wilson weer terug waar hij ooit startte: de WAMM Master Chronosonic. Goed, hij ziet er een heel stuk meer high tech uit dan zijn vroege voorouder, maar in essentie is er weinig veranderd. Meneer Wilson werkt inmiddels al jaren aan de luidspreker, maar het eindpunt is nu in zicht. “Een luidspreker die de naam Magnum Opus meer dan waard is,” aldus Wilson Audio.

Highlights

Goed, de Master Chronosonic ziet eruit als een speaker van 685.000 dollar – behoorlijk imposant. Maar voor alleen een indrukwekkend uiterlijk sluit je geen hypotheek af. De luidspreker maakt daarom gebruik van zeven drivers die samen een vijfweg-systeem vormen: 10,5” en 12,5” woofers in de onderste behuizing en de midrange drivers en tweeters in elk een eigen module. Dit alles is geplaatst in een constructie die het mogelijk maakt elke module te finetunen qua positie en oriëntatie.

Wilson laat verder weten dat er enorm veel nieuwe materialen en technologieën te pas zijn gekomen aan de nieuwe WAMM. Zo zijn alle drivers volledig nieuw. Maar ook qua materialen is Wilson origineel geweest: er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van W-Material, een materiaal dat door het merk zelf is ontwikkeld.

Lees ook: 10 bijzondere luidsprekers met een flink prijskaartje >>

De speaker is een flinke twee meter hoog, zo’n 50 centimeter breed en bijna een meter diep. Mocht je een set willen aanschaffen, zorg dan wel dat je de ruimte hebt. En als je ze op de eerste verdieping wil zetten, zorg er dan voor dat je ze de trap niet op hoeft te tillen. Als je toch bezig bent, moet je misschien gelijk je vloer/plafond even verstevigen. Wilson Audio zelf heeft nog niks laten weten over het gewicht, maar dat zal behoorlijk zijn…

Beschikbaarheid

De Wilson Audio WAMM Master Chronosonic kost 685.000 dollar en er worden in eerste instantie slechts 70 sets van gemaakt. De luidspreker moet vanaf maart 2017 verkrijgbaar zijn. Is het je toch iets te duur, wacht dan vooral even – er zit zoveel nieuwe techniek in de luidspreker dat het ons niet zou verbazen als een gedeelte daarvan zijn weg vindt in nieuwe, aankomende, topmodellen van Wilson Audio.

Technische details

Forward Firing Tweeter

Size 1 inch (2.54 cm)
Dome Material             Doped Silk Fabric (Mk5)
Enclosure TypeForward firing (sealed)
Enclosure MaterialX-Material

Rear Firing Tweeter

Size 1 inch (2.54 cm)
Dome Material             Doped Silk Fabric (Mk5)
Enclosure TypeRear firing (sealed)
Enclosure Material           X-Material with S-Material Baffle  

Upper Mid-Ranges

Sizes4 inches (10,16 cm)
Dome Material            Paper Pulp Composite
Enclosure TypeForward firing (bottom vent)
Enclosure Material           X-Material with S-Material Baffle  

Lower Mid-Ranges

Sizes7 inches (17,78 cm)
Dome Material            Doped Paper Pulp
Enclosure TypeForward firing (bottom vent)
Enclosure Material           X-Material with S-Material Baffle  

Woofer 1

Size10.5 inches (26,67 cm)
Dome Material            Hard Paper Pulp
Enclosure TypeWoofer (front or rear ported)
Enclosure Material           X-Material

Woofer 2

Size12.5 inches (31,75 cm)
Dome Material            Hard Paper Pulp
Enclosure TypeWoofer (front or rear ported)
Enclosure Material           X-Material

Measurements

Nominal Impedance3 Ohms / minimum 1.77 Ohms @ 310 Hz
Sensitivity 90 dB @ 1W @ 1m @ 315 Hz
Frequency Response20 Hz - 33 kHz +/- 2 dB
Minimum Amplified Power         100 Watts/channel

Dimensions

Height                             84 3/8 inches (214,29 cm) without spikes
Width21 inches (53,34 cm)
Depth37 3/8 inches (94,87 cm)

EDITORS' CHOICE