NIEUWS

MQA en Universal Music Group gaan samenwerking aan

Jasper Mijwaard | 16 februari 2017 | Fotografie Fabrikant

Het lijkt erop dat MQA-bestanden binnenkort nog beter verkrijgbaar zullen zijn. Na de deal met platenmaatschappij Warner heeft MQA nu namelijk ook een overeenkomst gesloten met Universal Music Group.

Beatles of Stones?

Met Universal haalt MQA in ieder geval een hele grote vis binnen; onder andere The Beatles, The Rolling Stones en Dire Straits vind je terug in het roster van de maatschappij. Het is hopelijk een kwestie van (weinig) tijd voor alle albums in MQA-formaat terug te vinden zijn op bijvoorbeeld Tidal en als download. En of je nu wel gelooft in de meerwaarde van MQA of niet – er ontstaat altijd nogal wat discussie – het is altijd een goed teken dat hi-res music weer ‘mainstream’ aandacht krijgt.

Ook interessant: Stop the Loudness Wars >>

“We vinden het geweldig om met Universal Music te werken aan ons doel om muziek in studiokwaliteit bij de luisteraars te krijgen,” zei Mike Jabra, CEO van MQA. “De tijdloze catalogus en de indrukwekkende artiesten van Universal zullen streamingdiensten wereldwijd vullen en zorgen voor een geweldige luisterervaring voor alle muziekliefhebbers.”

The Big Three

Na Warner en Universal is het alleen nog wachten tot ook Sony BMG zal instappen in de MQA-trein. Dan zijn in ieder geval ‘The Big Three’ aan boord – de drie platenlabels die samen zo’n 80% van de totale muziekmarkt in handen hebben.


EDITORS' CHOICE